Aleksandar Vučić i Nevena Đurić, Nevena Djurić
Aleksandar Vučić i Nevena Đurić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/Printscreen/RTS

Mlada nada SNS Nevena Đurić od danas je zvanično potpredsednica te partije, potvrđeno je za Nova.rs.

Na izričitu “molbu” predsednika SNS i Srbije, Aleksandra Vučića, lider partije nije izabran na današnjoj Izbornoj skupštini u Hali sportova, ali su zato izabrani novi potpredsednici.

Ljudi od poverenja, koji će voditi stranku zajedno sa Vučićem su Siniša Mali, Ana Brnabić, Aleksandar Šapić, Marko Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević. Sastav potpredsednika upotpunjuje najmlađi član Nevena Đurić, poslanica SNS iz Kruševca.

Đurić je skrenula pažnju javnosti na sebe gafovima i nepristojnim ponašanjem tokom učešća na TV debati RTS “Reč na reč”.

Od kad je osnovana, Akademija mladih lidera Srpske napredne stranke iznedrila je brojne političke velikane. Od Kebare, koji je od danas član Predsedništva SNS, preko Langure i Staše Stojanović, nizali su se mladi lavovi i lavice, kojima se predviđala blistava politička budućnost. Ipak, do pojave mlade Nevene Đurić niko nije zavređivao toliku pažnju vođe.

Izborna skupština SNS
foto: tanjug/video

Tokom l prvog učešća u emisiji “Reč na reč”, Đurićeva je demonstrirala zavidne veštine u vređanju sagovornika, upadanju ureč i vikanju, što je izazvalo ogromn oduševljenje kod Vožda, poznatog po tome što je i sam u mladosti delovao kao neko ko nije birao reči i neretko prelazio granice pristojnosti.

“Mislim da se pomalo razumem u politiku i mogu da prepoznam one koji su talentovani. To dete je, da ne kažem najtalentovanije koje sam video u poslednjih 15, 20 godina, ali svakako jedno od najtalentovanijih u politici. Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negde podsetila na vreme kada sam ja bio mlad, negde pre jedno 25 godina, ali ona je pametnije i bolja od mene“, naglasio je lider naprednjaka.

Ova izjava vinula je u zvezde mladu Nevenu Đurić, koja je u međuvremenu postala prva opcija SNS za gotovo svaku debatnu emisiju. I kolege iz stranke su joj odale priznanje na iskazanoj hrabrosti, te je tako, pošto je videla uživo opoziciju i preživela taj susret, stekla status heroine.

Naredno učešće u debati nije prošlo u pohvalama kao prvo, jer se Đurićeva se tokom rasprave sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkom ustanka prilično zbunila, a njen pad dekoncentracije je kasnije postao pravi viral na društvenim mrežama.

Pošto, prema sopstvenom priznanju, vidi u mladoj Neveni Đurić sličnost sa sobom iz perioda kad je bio mlad, Vučić je odlučio da je je nagradi mesto potpredsednice stranke. Tako će mlada nada SNS imati bolju startnu poziciju od svog idola, koji je tokom mladih dana bio “ukopan” na poziciji generalnog sekretara SRS.

BONUS VIDEO: Izborna skupština SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare