Foto: Arhiva, Instagram

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja na svom Instagram nalogu ponovo je novinare Nove označila kao domaće izdajnike i strane plaćenike.

Nakon vesti da će se novina “Nove” štampati u Hrvatskoj ona je na Instagram nalogu “biljana_pantić_pilja” napisala:

“Kao što rekoh: domaći izdajnici, strani plaćenici. Ima neko da mu nije jasno?”.

Ovaj tvit Pilje lajkovalo je više od 30 njenih pratioca, a među njima i zvaničan Instagram nalog gradskog odbora SNS u Novom Sadu, stranica gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i poslanica naprednjaka Sandra Božić.

Instagram nalog “biljana_pantić_pilja” inače ima 952 pratioca, među kojima je Aleksandar Vučić (zvaničan nalog predsednika Srbije – “avucic”), brojni gradski i opštinski SNS odbori, poslanik Vladimir Marinković, Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM…

Foto:printscreen/instagram/biljana_pantic_pilja

Pilja je, podsećamo, u decembru prošle godine za skupštinskom govornicom u direktnom TV prenosu nazvala televiziju N1 i Nova S “antisrpskim medijima”, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

„… ovim nezavisnim medijima – N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti. Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik i strani plaćenik“, rekla je poslanica naprednjaka.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić se nakon ovih njenih reči “izvinio se”, navodeći da je reč o jednoj “marljivoj i dobroj poslanici koja je pogrešila”.

“Trebalo je samo da kaže ‘pogledajte ih, ovo je ono što oni govore’ i to je ogledalo ubitačno za te ljude. Mnogo ubitačnije od svake reči kojom biste vi to opisali. Verujem da će ona umeti da kaže ‘izvinite’ i verujem da će umeti da kako postaje iskusnija u politici da tu razliku sagleda”, rekao je Vučić.

A Pilja ne samo da se nije izvinila, već je nastavila u svom stilu da crta metu novinarima Nove.

Biljana Pantić Pilja je i članica srpske Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, a to telo ju je u januaru prošle godine izabralo za potprеdsеdnicu Komitеta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Na funkciju poslanice prvi put dolazi 2012. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare