Gabrijel Eskobar i Ivica Dačić
Gabrijel Eskobar i Ivica Dačić Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI/ANDREJ CUKIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje, o promenama Ustava u Srbiji, međustanačkom dijalogu u našoj zemlji, ali je naveo i da Kosovo i Metohija nije bilo tema.

„Informisao sam ga da smo izglasali promenu Ustava, što je on pozdravio. Mi smo to i referendum ovde gledali kao odnos vlasti i opozicije a nismo gledali suštinu toga. Oni gledaju upravo to i vide ga kao korak napred ka vladavini prava“, rekao je Dačić gostujuću u emisiji „Tačno tako“ Televizije Tanjug.

Naveo je da je Eskobara zanimao i međustranački dijalog, koji je, kako se izrazio, dosta pozitivno ocenjen jer su učinjeni pomaci koji su pre pola godine smatrani skoro nemogućim.

PROČITAJTE JOŠ:

Dačić je istakao da Kosovo nije bilo tema njegovog razgovora sa Eskobarom, da ne zna o čemu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas razgovarao sa Eskobarom i Miroslavom Lajčakom ali da zna da se neće menjati naše pozicije a one su da nikakvo direktno ili indirektno priznanje ne dolazi u obzir a o ostalom se, kako je rekao, može razgovarati.

„Ono na šta oni treba da imaju odgovor jesu izbori u aprilu i da li će Srbi moći na njima da glasaju“, rekao je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar