Posanik poslaničke grupe Zajedno-Moramo Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je njegova politka da su "svi Albanci šiptari, srbomrsci, neprijateli i to radite već od kad ste došli na vlast".

„Aleksandre Vučiću, vi treba da budete srećni. Vi ste postigli ono što tražite i što Srbiji nikako da se desi – jedinstvo. Da li neko ovde ima nešto protv plana da nema priznanja Kosova i da nema stolice u Ujedinjenim nacijama za Kosovo? Ogromna većina nas nema ništa protiv toga i nemojte da se koljemo oko toga. Ima jedna druga stvar – mi jesmo za Evropsku uniju, ali ima jedna firma Knauf koja u EU i svuda po svetu pravi kamenu vunu i pravi 12 milijardi evra godišnje. Ista ta firma Knauf truje u Surdulici masovno stanovništvo. Kako je moguće da ono što je zabranjeno u EU kod nas dozvoljeno? Znate kako? Zato što vi direktno žmurite na ekocid, ono što je kod njih zabranjeno to će biti zabranjeno i kod vas i s tim ništa Kosovo nema“,

Ćuta je upitao Vučića i da li smo za 10 godina videli poštenog Albanca sa poštenim Srbinom da nešto pošteno rade.

„To na vašem Pinku i Hepiju nećete videti, nego su svi Albanci srbomrzitelji. A smejali ste se ovde prošli put kad sam rekao da je Nebojša Zelenović vodio svoje jagodare u Peć i uradio zajedno sa Albancima da nešto da im bude bolje. Nego, vaša je politka svi Albanci su šiptari, srbomrsci, neprijateli i to radite već od kad ste došli na vlast. Nađite jednog poštenog Albanca i jednog dobrog Srbina i dovedite ga na Pink. Morate da počnete da gradite politiku na primerima. Zajednički život nisu parole, nego kad srbin i albanac sednu da razgovaraju a da se ne poubijaju“, poručio je Ćuta.

***

BONUS VIDEO: Drugi dan skupština o Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare