Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić
Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL

Opozicione poslaničke grupe sutra će na sastanaku raspravljati o Inicijativi za razrešenje predsednika Vučića zbog višestruke povrede Ustava, saznaje Nova.rs.

Poslanička grupa Moramo – Zajedno i poslanik u Skupštini Srbije i kopresednik „Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta pozvali su danas opozicione poslaničke grupe, ali i one koje se tako predstavljaju, da sutra prisustvuju ovom sastanku.

Sastanak će se, kako nezvanično saznajemo, održati sutra u 12 časova, a glavna tema će biti inicijativa za razrešenje predsednika Republike Aleksandra Vučića zbog višestruke povrede Ustava Srbije.

Podsetimo, advokat Čedomir Stojković podneo je juče poslaničkim grupama u Skupštini Srbije ovu inicijativu i naveo da je predsednik Vučić Ustav povredio preotimanjem nadležnosti od Vlade Srbije i samovoljnom zabranom mirnog okupljanja građana pod nazivom Evroprajd 2022.

Inicijativa je dostavljena poslaničkim grupama: Ujedinjeni, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno, Evropski Regioni, Ne davimo Beograd, Savez vojvođanskih Mađara i Narodna stranka.

***

BONUS VIDEO: Ćuta u poseti štrajkaču ispred kineskog Ziđina u Boru


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare