Foto: Arhiva, Milan Malíček / Borgis / Profimedia, Facebook

Prošlonedeljno zasedanje Skupštine Srbije obeležile su priče o navodnom pokušaju ubistva predsednika države Aleksandra Vučića, diskutovalo se o verodostojnosti procena "ostarelog i penzionisanog" Predraga Kona, javnosti se objavilo da Dragan Đilas ima brata koji poseduje nekretnine, a glumica čije ime se samo sa poštovanjem mora izgovarati - Jelisaveta Seka Sablić, predstavljena je kao osoba koja u sebi nema trunke patriotizma.

Ko je rekao da poslanici ništa ne rade, grdno se prevario.

Uporno se ne čekiraju na ulazu u Skupštinu, parkiraju se nepropisno i silnim govorima troše vreme za izglasavaje zakona. Malo li je?

Kad se već spominju njihovi govori, da vidimo o čemu su to građani Srbije informisani od predstavnika najvišeg zakonodavnog tela republike Srbije.

Izdvojile su se četiri teme koje su naknadno imale najviše odziva u javnosti.

Za poslanika Srpske napredne stranke Milenka Jovanova važi da ne govori puno u Skupštini Srbije, ali je to što kaže uglavnom dobro zapaženo. Tamo gde treba da bude… Tako je bilo i ovog puta, kada je građanima Srbije objasnio da se predsedniku Srbije godinama unazad priprema ubistvo, a da u tim pripremama učestvuju karikaturista i novinari.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Pre pet dana je plaćeni ubica Čaba Der, čini mi se da se zove, rekao istražnim organima Mađarske da je od dva kriminalna klana dobio ponudu da izvrši atentat na predsednika Vučića. Ta vest je prošla potpuno ispod radara, potpuno nezapaženo, potpuno bez komentara. Nema, drage kolege političkog ubistva bez političke pozadine. Nema atentata na predsednika države bez političke pozadine. Da li slučajno svedočimo ovim kampanjama napada na predsednika Vučića?“, upitao je javno Jovanov.

Zatim je otkrio i ko organizuje te kampanje. Jedan nedeljnik i jedan karikaturista.

„Ne želim da optužujem nikoga, ne želim da ukazujem prstom ni na koga, ali ne mogu da se otmem utisku da nimalo slučajno nije na naslovnoj strani jednog nedeljnika prošle godine otprilike u ovo doba snajper uperen u glavu Aleksandra Vučića. Da nimalo slučajno nije da od onog njihovog najduhovitijeg, kako ga oni nazivaju, a u stvari nije duhovit nego je smešan i tužan i jadan, karikaturiste koji crta 100 meta na telu Aleksandra Vučića i da je to pripremanje javnosti na ono što je trebalo da uradi Čaba Der ili neki drugi Čaba Der. Pet dana je prošlo od toga, a niko Čabu Dera u ovom domu spomenuo nije, čoveka koji je priznao da mu je nuđen novac da ubije Aleksandra Vučića. Draga moja gospodo i dame ovo je vreme da se svi zapitamo dokle je ova atmosfera došla kad nam ovakve stvari deluju tako da na njih ne treba nešto posebno ni reagovati“, zaključio je Jovanov i poentirao. Tamo gde treba.

Zatim se oglasila i njegova starnačka koleginica Sandra Božić.

Otkrila je javnosti da nema samo Aleksandar Vučić brata Andreja, već i da Dragan Đilas ima Gojka.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Tako je u etar otišla informacija o bratu predsednika Stranke slobode i pravde i nalog medijima da ga istraže.

„Moje pitanje koje želim ovde danas da postavim možda će vam biti neobično jer ću svoje izlaganje započeti jednom slikom i jednim pitanjem za vas i za širu javnost, a to je da li vam je poznato ko je na ovoj slici? Ako može malo da se uveliča, ja bih bila zahvalna“, rekla je Božić i pokazala fotografiju.

„Verujem da ne znate, jer lik ovog čoveka vi ne viđate ni po medijima, ni po novinama, ni u kakvim raspravama, ni ovde ni u široj javnosti. Reč je o Gojku Đilasu, bratu Dragana Đilasa. A da sad recimo uzmem i da vam… Mada mislim da nije ni potrebno i da svi znate kako izgleda Andrej Vučić. Znate samo iz razloga što je on brat predsednika Srbije. Vidite, o tajkunskoj braći se ne govori, dakle zapamtite još jednom ovo lice, pa eto molim da se i ostali mediji CINS, BIRN, KRIK pozabave ovom imovinskom kartom. Na koji način je to jedan tako uspešan biznismen za koga mi nismo ni čuli, jer se uspešno skriva iza skuta svoga brata, došao do mogućnosti da napravi ovoliku imovinu koliku ima Gojko Đilas“, rekla je Božić i pokrenula lavinu medija, praćenu serijom tekstova, zvonjenjem na interfon stana Gojka Đilasa i objašnjavanjem Dragana Đilasa da se sve informacije mogu proveriti i da je njegov brat vlasnik samo dve nekretnine.

Briljirao je i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, serijom napada na najpoznatijeg člana Kriznog štaba Predraga Kona.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Juče sam govorio o doktoru Konu koga izuzetno cenim i rekao sam da neću više da ga slušam, jer sam to video od Aleksandra Vučića, predsednika Srbije“, a prethodno je rekao sledeće:

„Gospodin Kon je u penziji i on priča na osnovu statistike, ali ne može da koristi statistiku iz prošlog vremena, jer kada je on radio korone nije bilo i sve što nam je rekao kao onaj proročnik, kako se zove, da će jula meseca d anestane korona zbog visokih temperatura nije tačno. Pa ne znam skinuše nam rukavice, a aglavni prenos virusa je preko ruku i sad snimaju ga pre neki dan u parku. Pa jel on radi u Zelenilu, pa ga snimaju u parku“, rekao je Palma.

Vrhunac je bio udar poslanika SNS Marka Atlagića na glumicu Jelisavetu Seku Sablić i to zbog naslova intervjua koji je dala, a zbog kojeg je usred Narodne Skupštine zemlje za čiju je umetnost mnogo dala i učinila – proglašena za osobu bez patriotizma.

Marko Atlagić Foto: Medija Centar Beograd
Marko Atlagić Foto: Medija Centar Beograd

„Jelisaveta Sablić, zvana Seka, kritikuje i državu. Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila, da ne ostanete šokirani, citiram: „Otadžbina je tamo gde vam je dobro, a ne gde vam je sarma“. Gospođo Sablić vi imate manjak ili nedostatak patriotskih osećanja. Patriotizam je najveći ukras čovečije duše, koji vi gospođo Sablić ne posedujete i sasvim na kraju gospođo Sablić prelistavajte istoriju“, poručio je poslanik Atlagić i tako u spisak svojih govora za pamćenje pridodao još jedan, možda najbesčasniji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare