Beširi: Seka Sablić je dika našeg društva, Atlagić je sram

Showbiz 30. nov. 202009:57
Podeli:
Foto: Arhiva

Direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi, stao je u odbranu čuvene jugoslovneske glumice Seke Sablić, navodeći da je ona "institucija vredna hvale", nasuprot poslaniku Srpske napredne stranke Marku Atlagiću, koji ju je nedavno kritikovao govoreći da "nije patriota".

„Seka Sablić je institucija vredna hvale! U domove nam je unela vedrinu i osmehe, a u glavama crv sumnje da je autoritarno vladanje zlo. Ona je dika našeg društva i radujem se svakoj njenoj reči koju pomno slušam! Marko Atlagić je prostak i u naše domove unosi odvraštinu. Sram“, napisao je Beširi na Tviteru.

Njegov komentar usledio je nakon što je advokat i jedan od osnivača Skupštine slobodne Srbije, Božo Prelević, sinoć u“Utisku nedelje“ komentarisao nedavne napade na glumicu Seku Sablić od strane poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića u Skupštini, navodeći da Sablić nije dobila zaštitu svojih kolega.

PROČITAJTE JOŠ

“Zašto ćute glumci? Njih 5.000 ili 50.000. Organizuju se na društvenim mrežama 10 minuta za mnogo veću glupost. Pa, gde ste umetnici? Što ne odbranite Seku Sablić? Što ne stanete u njenu odbranu? Je l’ vas strah, plašite se, bojite se”, rekao je Prelević sinoć u “Utisku”.

U Sekinu odbranu stao je i reditelj Srđan Dragojević, koji je na Tviteru napisao da ona nije prva glumica koja trpi kritike zbog kritikovanja režima.

Podsetimo, glumica Seka Sablić, još jedna je u nizu kultnih glumica koja se našla na udaru poslanika SNS.

Iako je mesecima unazad kritikovala vlast i njene predstavnike – najviše zbog loše politike, lošeg životnog standarda i zabrinjavajuće pozicije u kojoj se kultura nalazi – “kontraudarac” stigao je pre nekoliko dana, i to od poslanika Srpske napredne stranke, Marka Atlagića.

On je tokom skupštinskog zasedanja za srpsku glumicu Seku Sablić rekao da nije patriota, nadovezujući se na intervju koji je ona nedavno dala za nedeljnik NIN. Seka Sablić je u pomenutom intervjuu između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”, a Atlagić je iskoristio svoje vreme u Skupštini, kako bi ovo komentarisao.

“U napade na Aleksandra Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnje tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje i državu. Nju ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju ne interesuje Muzej savremene umetnosti i druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? Rekla je Lečić, jer je uveo nacionalne penzije”, rekao je on.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar