Foto: Arhiva

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije, pozvao je vodeće lekare, koji rukovode borbom protiv epidemije koronavirusom da se “povuku iz javnosti i ostave građene na miru”. Marković je posebno pomenio epidemiologa Predraga Kona za koga je rekao da “uvek kada upali televizor, Kon je na nekom od programa”. 

„Doktor Kon, svaka mu čast, ali kad god upalim neki kanal tu je doktor Kon. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu jer su pričali da će kad dođe leto nestati virus zbog visokih temperatura“ ocenio je Marković u obraćanju tokom skupštinske sednice i dodao da je „počeo da se plaši dr Kona“.

On je predložio lekarima, koje najviše u medijima pričaju o koronavirusu, da se manje pojavljuju u javnosti i da ako treba neko da priča da to budu „lekari što leče građane po bolnicama“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Lekare da zamolim da se malo povuku i da nas psihološki ostave na miru. Ljudi padaju u depresiju. Neću više bre da gledam da mi drže konferecniju po dva sata i da mi pričaju šta je bilo ove nedelje“ naglasio je Marković.

Koronavirus je, prema njegovim rečima, postao svakodnevnica sa kojom Srbije treba da se nosi, ali bez dodatnog psihološkog udara.

„Neću više da slušam svaki dan doktore na televiziji. Sinoć opet upali i na RTS-u. Onda sam motao kanale i našao da gledam nešto na francuskom i gledao iako znam svega deset reči“ prepirčao je svoje utiske o sinoćnem programu javnog servisa u kom je bilo reči o epidemiji.

Govoreći o poznatom epidemiologu, Marković je imao opasku da „i ime Kon i kovid počinju istim slovom“.

Međutim, istovremeno, ocenio je da je sasvim u redu da se građanima o problemima izazvanim koronavirusom priča predsednik države Aleksandar Vučić jer „predsedniku građani najviše veruju“.

Marković je ocenio da se Srbija u odnosu na druge zemlje jako dobro bori sa virusom, jer je imala dobru preventivu, a i država brine o građanima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare