Dejan Bulatović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović danas je, povodom masovnih protesta poljoprivrednika širom zemlje, ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću poručio da je "direktan krivac" za nezadovoljstvo ratara i da nema odgovor na argumente kojima ukazuju na krizu domaćeg agrara.

„Svedoci smo da poljoprivrednici masovno organizuju proteste širom Srbije, jer je poljoprivreda ove zemlje dovedena na rub propasti, a direktan krivac za to je ministar Nedimović, koji panično reaguje na iznošenje činjenica, koje nikakvim bajkama ne može da opovrgne“, ocenio je u pisanoj izjavi Bulatović.

On je ukazao na činjenicu „da su 2012. godine subvencije po hektaru iznosile 12.000 dinara a danas, 2022. godine svedene su na 4.000 dinara po hektaru“.

„Litar dizel goriva danas poljopivrednike kao i ostale stanovnike Srbije košta 182,4 dinara po litru, a 2012. godine cena dizela po litru iznosila je 151,6 dinara“, naglasio je potpredsednik SSP i predsednik Resornog odbora za poljoprivredu te stranke Dejan Bulatović.

On ističe i da je „stočni fond Srbije u poslednjoj deceniji drastično opao“ i da taj „tužni niz činjenica nema kraja”.

„Ako je namera Aleksandra Vučića bila da sahrani poljoprivredu i upropasti poljoprivrednike, onda je svakako izabrao pravog čoveka za taj posao, jer šta god da je ministar posejao, poljoprivrednici su posle toga požnjeli samo štetu. Ministar koji ne zna da razlikuje žito od kukuruza je istinska je sramota svakog čoveka kome su ruke prljave od zemlje, ali obraz čist od svog rada“, istakao je Bulatović.

on je poručio kako „režim mora znati da su ovi protesti tek početak“ i da „poljoprivrednici više neće da ćute, jer je došlo dotle da se bore za opstanak svojih porodica“.

„Dok se ministar ne meša u svoj resor, selo umire. Srećom, tome ćemo stati na put, jer je 3. april sve bliži kao i činjenica da će ovaj pokvareni i korumpirani režim otići na političko smetlište, gde mu je i mesto“, zaključio je u pisanoj izjavi Bulatović.

BONUS VIDEO:  Protest poljoprivrednika: Potlačeni smo, a hranimo ovu zemlju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar