Foto: Zoran Lončarević, Printscreen Twitter/IvanaParlic, Twitter

Nakon jučerašnjeg obraćanja u Skupštini Srbije, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević dobio je pretnje od osuđenog silovatelja i specijalnog gosta sa balkona Skupštine, Sime Spasića.

Poslanik Srđan Milivojević objavio je poruku koju mu je Spasić poslao najpre u 14.59 sati i gde mu je poručio da vređa Srbe sa Kosova i Metohije.

„Vređaš Srbe sa KiM. Da je tebi dete brat ubijeni od strane UČK, da li bi takav bio. Zašto si ubio Đinđića? Ko je organizovao, a ko uzeo pare od otmice Miroslava Miškovića kod hotela Hajat? Đinđić za to hteo tebe uhapsi“, poručio mu je Spasić.

Nakon toga, Spasić je uputio jezive pretnje Milivojeviću.

„Budi srećan što danas nisam bio na galeriji, jer bi te našao u wc i izbušio bih te i po..ao po tikvi“, poručio je Spasić.

U izjavi za Novu, Srđan Milivojević navodi kako pretpostavlja da je njegov govor u Skupštini bio povod za ovakve pretnje.

Srđan Milivojević, Sanja Miladinović, Zoran Lutovac Foto:A.K./ATAImages

„Ne vidim ni jedan povod da mi Vučićevi gosti u narodnoj Skupštini koje je lično predsednik Srpske napredne stranke odabrao, upućuju ovakve prostačke pretnje, sem ako nisu dobili takve instrukcije od svojih poslodavca. Još sramotnije je da Predsednik Narodne skupštine nije dozvoli da ukažem na pretnje osuđenog silovatelja. Na sve to, dva dana vlast opoziciju optužuje za neko navodno nasilje“, kaže u izjavi za Novu Milivojević i dodaje:

„Jasna je namera Srpske napredne stranke da ovakve slike Skupstine pošalje ne samo medu građane Srbije vec i u svet. Nemam nameru da se bavim megafonom Srpske naredne stranke, jer baterije su se istrošile ne samo njemu već i stranci koja ga je unesrećila“, zaključuje Milivojević.

Spasić je u četvrtak sa balkona pratio zasedanje Skupštine, ali nije jasno kako je i zbog čega osuđeni silovatelj, koji je pretio novinarima dobio priliku da prati sednicu.

On se u više navrata našao u centru pažnje javnosti, a u decembru prošle godine privođen je zbog napada na novinarske ekipe, koje su pratile suđenje klanu Veljka Belivuka.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Saslušavan je zbog sumnje da je izvršio krivično delo – ugrožavanje sigurnosti Slobodanu Samardžiću, bivšem ministaru za KIM, kome je uputio niz pretnji i uvreda telefonskim putem,

Spasić je preteće poruke prošle godine uputio novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu. Stankov ih je dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od grada.

Podsetimo, poslanici Skupštine Srbije usvojili su kasno sinoć Izveštaj o pregovorima sa Prištinom, čime je ujedno završeno i dvodnevno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u domu Narodne skupštine.

I ovo zasedanje Skupštine je bilo burno i obeležile su ga rasprave predsednika Vučića i opozicionih poslanika, a o ovome i svemu ostalom što se dešavalo na sednici čitajte u našem blogu.

Bonus video: Drugi dan skupština o Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare