Ana Brnabić i Tomislav Žigmanov Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ, Vesna Lalić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić i drugi funkcioneri SNS neretko prozivaju pojedine opozicione političare zbog bilo kakvih veza s Hrvatskom, a ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov, koji i sam dolazi iz hrvatske zajednice u Srbiji na to ćuti. Žigmanov već dva dana odbija da odgovori na pitanje Nove, da li mu kao članu njene vlade smeta to što svaku vezu s Hrvatskom koristi u kontekstu uvrede.

Zbog veza s Hrvatskom, tačnije zbog hrvatskog pasoša, na meti Ane Brnabić nedavno se našao lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš.

Brnabić je prilikom posete Opštinskom odboru SNS u Surčinu govorila o dogovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu. Tom prilikom je rekla da je Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese i mir i stabilnost.

Dodala je da su „najveći kritičari Vučića dok su bili na vlasti davali i ono što se od njih nije tražilo“.

Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

„Ako pričamo, recimo, o francuskom državljanin Milošu Jovanoviću, koji je rekao potpisaće, jer svi znamo da je Vučić izdajnik, to govori neko ko ima rezervnu državu, francuski pasoš i državljanstvo. Ili Zdravko Ponoš koji ima hrvatski pasoš“ , rekla je premijerka.

Nešto slično napisala je nedavno i na Tviteru.

“I, šta sad, opet lagali? I Patrik Ho Jeremić, i hrvatski Ponoš, i francuska mrvica Miloš Jovanović, i gđa Stamenkovski, i nežni Boško – svi lagali, sve vreme. Srbiji otežali poziciju u nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast. Ništa novo. Borba se nastavlja”, napisala je Brnabić.

Zamerila je i lideru SDS Borisu Tadiću to što je svojevremeno dao intervju za HRT, a krajem prošle godine je izjavila da je Hrvatska otvoreno neprijateljska zemlja.

Tim povodom zamolili smo za komentar ministra za ljudska i manjinska prva u Vladi Srbije Tomislava Žigmanova, inače predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Tomislav Žigmanov Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Pitali smo ga da prokomentariše izjave premijerke Brnabić u kojima se bilo kakva veza sa Hrvatskom koristi u kontekstu uvrede, posebno kad su u pitanju opozicioni političari.

Žigmanova smo zamolili i da nam kaže da li mu kao članu Brnabićkine Vlade i predstavniku hrvatske zajednice u Srbiji to smeta.

Iako smo odgovor pokušali da dobijemo u više navrata, do njega nismo došli.

Interesantno je da je i sama Brnabić bila na udaru kritika upravo zbog svojih veza s Hrvatskom, kao i dve kuće i zemljišta koje ima u vlasništvu na ostrvu Krk.

BONUS VIDEO: Kad premijerka odgovori u Skupštini, a niko ništa ne razume Brzi voz, Hari Poter i peron i po

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare