Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/Twitter

Ana Brnabić ponovo je, kako to i obično radi, na Tviteru napala "Novu", i to nakon intervjua koji je za naš list dao profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

Premijerki je očigledno zasmetao Pajtićev intervju objavljen u vikend izdanju lista „Nova“ pod naslovom „Anu Brnabić će poturiti da potpiše sporazum o Kosovu“, te je odlučila da u svom maniru prokomentariše ono što je Pajtić rekao.

Međutim, premijerka nije prokomentarisala ovu Pajtićevu izjavu, već je stala u odbranu svog vođe, predsednika Srbije Aleksandar Vučić.

Naime, Brnabić je prokomentarisala izjavu sagovornika našeg lista da ćemo, po potpisivanju sporazuma, ili pronaći novo nalazište zlata ili će „smisliti nekakvo ‘paljenje Rajhstaga’ kakvo smo videli pronalaskom snajpera sa nalepljenom kineskom lampom ili kao što je bio slučaj sa kamenjem u Srebrenici i zoljom i Jajincima“.

„Ako niste znali, Aleksandar Vučić  je sam organizovao napad na sebe u Srebrenici. U sred Srebrenice okupio ljude, dao im kamenice i, kad je došao pravi momenat, pred očima celokupne svetske javnosti, naredio napad na sebe. 5 reči za ovakvu opoziciju i ovakve medije: za vašu bolest nema leka“, napisala je Brnabić.

Podsećamo, ovo nije prvi put da premijerka Brnabić upućuje, najblaže rečeno neprimerene komentare na račun nezavisnih medija, i to upravo sa Tviter naloga.

Primera radi, pre samo nekoliko dana, napisala kako „Šolakovim medijima vesti ni ne trebaju“, te da neki od njih, aludirajući na Nova.rs „izmisle čitave događaje i konvezacije i naprave serijal“, a sve zbog toga što je naš portal objavio nekoliko tekstova sa svedočenjima naprednjaka o tome kako se Vučić porema njima ponaša „iza zatvorenih vrata“.

BONUS VIDEO Brnabić optužila medije da destabilizuju zemlju i kriminalizuju vrh države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare