Ko prati nalog bivšeg lidera Dveri Boška Obradovića na društvenim mrežama mogao je da vidi da je počeo da se bavi ugostiteljstvom. Za Nova.rs govori o tome kako se odlučio na ovaj korak, ali i da li to znači da je definitivno “digao ruke” od politike.

“Moja supruga i ja smo osnovali porodičnu firmu i otvorili novi restoran domaće kuhinje u Čačku pod imenom “Jelički vrt”. Ortački sa Mihailom Simovićem, mladim i talentovanim čačanskim kuvarom i ugostiteljom. Sam lokal u prelepoj prirodi podno planine Jelice u Gornjoj Atenici nije naš već smo u zakupu, a za početak zaposleni su članovi naših porodica”, kaže Obradović za Novu.

Nakon što je njegov poslanički mandat u Skupštini Srbije završen, posle čega je usledio i razlaz za koalicionom partnerkom Milicom Đurđević Stamenkovski, koja je stala uz vlast SNS, Obradović kaže da nije imao mnogo opcija.

Boško Obradović Foto:FoNet/Milica Vučković

“Želeo sam da se oprobam u privatnom preduzetništvu posle završetka poslaničkog mandata. Nije realno da mogu da nađem posao za koji sam se školovao, u ovakvom sistemu u kome prolaze samo partijski poslušnici sa kupljenim diplomama, a i želeo da sam da ostanem svoj i nezavisan kao što sam bio i do sada. Кafana je prava narodna skupština i u njoj se najbolje može saznati šta narod misli, i tu se osećam kao kod kuće”, kaže Obradović.

Na pitanje da li to znači da je “diigao ruke” od političke karijere kaže:

“Povukao sam se sa mesta predsednika Dveri, ali ne i iz političke borbe. Ostajem aktivan u Srpskom pokretu Dveri i pružiću maksimalnu podršku novom i podmlađenom rukovodstvu Dveri na čelu sa Ivanom Кostićem, čiji izbor za novog predsednika Dveri očekujem na izbornom saboru 29. septembra. Posebno sam se posvetio lokalnoj politici u Čačku i regionalnoj u zapadnoj Srbiji odakle očekujem da krenu prve političke promene u Srbiji”.

Govoreći o eventualnim namerama da se vrati u politiku na republičkom nivou, kaže da to nije isključeno:

“Mislim da Dveri i ja lično nismo rekli svoju poslednju političku reč i da ćemo se vratiti. Naša politička ideja je živa i pobeđuje širom Evrope i sveta. Njano vreme u Srbiji tek dolazi nakon pada ovog nedemokratskog i korumpiranog režima”.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare