Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bivši lider Dveri Boško Obradović u intervjuu za portal Nova.rs rekao je da je koalicija sa Zavetnicima bila greška, ali i da im zamera sadašnju saradnju sa "vlašću koja predaje Kosovo i Metohiju".

Govoreći o saradnji sa Zavetnicima na prethodnim izborima, nekadašnji lider Dveri Boško Obradović rekao je za naš portal da je osnov saradnje sa Zavetnicima na prethodnim izborima bio njihovo opoziciono delovanje u prethodnom sazivu Skupštine, ali da za njega nije prihvatljiva bilo kakva saradnja sa vlastima.

“Ne znam zašto su Zavetnici na to pristali. To je i bio razlog zašto smo, zajedno sa grupom istaknutih srpskih intelektualaca, raskinuli našu koaliciju. Mi nismo promenili naše stavove posle izbora niti ćemo. I dalje smo opozicija aktuelnoj Vučićevoj vlasti, kao i prethodnih 12 godina. Iz sadašnjeg ugla gledano, naša predizborna koalicija sa Srpskom strankom Zavetnici bila je greška. Međutim, sama ideja Nacionalnog okupljanja nije bila greška i treba ostati posvećen ideji sabiranja svih opozicionih patriotskih snaga”, rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je koalicija Nacionalno okupljanje prestala da postoji, a koju su činili Dveri i Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski sve više je počela da se pibližava SNS i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Najpre se „vratila“ u sve prorežimske medije i započela turneju gostovanja po televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Potom je njena stranka ušla u koaliciju sa SNS i SPS u nekoliko opština i gradova.

A prema poslednjim najavama, Zavetnici će ući i u Pokret za narod i državu čiji je inicijator predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Ivan Dinić/Nova

„Glasači Zavetnika sigurno nisu glasali da bismo sabotirali državu već da bi joj služili“, rekla je Đurđević Stamenkovski za RTS.

Na konstataciju voditelja da je sasvim izvesno da će na beogradskim izborima Zavetnici učestvovati u okviru „Pokreta za narod i državu“, Đurđević Stamenkovski je rekla da su razgovori o tome u „nekom finalu“.

Ona je navela da sada na političkoj sceni Srbije postoji podela „na državotvorne i ekstremističke snage“, naglasivši da će Zavetnici sasvim sigurno biti deo ove prve grupacije.

„Pokret za narod i državu nije partijska platforma, nije kao neko novo partijsko ruho, već kao nadpartijski format za očuvanje najvažnijih nacionalnih interesa“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Takođe, u javnosti se pominje da bi Đurđević – Stamenkovski, iako liderka vanparlamentarne stranke, mogla dobiti ministarsko mesto u novoj Vladi.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare