Lider Dveri Boško Obradović u intervju za Nova.rs otkrio je pod kojim uslovima bi nakon izbora ušao u koaliciju s listom "Srbija protiv nasilja". Među njima je i prihvatanje kandidata koalicije Dveri - Zavetnici, Ratka Ristića, za gradonačelnika Beograda.

Jedna od glavnih tema uoči decembarskih izbora jeste da li će stranke desnice u postizbornim pregrupisavanjima sarađivati s vlašću ili proevropskom opozicijom.

Lider Dveri Boško Obradović u intervjuu za Nova.rs jasno je rekao da ne vidi mogućnost za saradnju s vlašću nakon izbora ni na jednom nivou.

Kad je reč o saradnji s listom „Srbija protiv nasilja“, Obradović je rekao sledeće:

„Što se tiče republičkog nivoa vlasti, za nas je neprihvatljiva bilo koja Vlada Srbije koja će nastaviti primenu nemačko-francuskog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo ili koja bi uvodila sankcije Rusiji. Mi nećemo biti deo takve vlasti. Mi smo za jednu novu, patriotsku, državotvornu i suverenističku vlast koja bi radila upravo suprotno. Koja bi odbacila francusko-nemački ultimatum i koja bi čitavu ekonomsku politiku okrenula ka domaćem privredniku i domaćem preduzetniku, a ne ka stranim kompanijama koje ovde dobijaju subvencije od naših para. S druge strane, ako govorimo o gradu Beogradu i formiranju buduće vlasti, smatram da možemo da razgovaramo o Ratku Ristiću kao budućem gradonačelniku Beograda i za nas je prihvatljiva svaka ona vlast u Beogradu koja će ispuniti naš predizborni program. Mislim da imamo rešenje za budućeg gradonačelnika koji je prihvatljiv za sve“.

Na pitanje da li to znači da bi uslov za saradnju s koalicijom “Srbija protiv nasilja” bio taj da Ristić bude gradonačelnik, lider Dveri kaže:

„Mislim da prvo treba da sačekamo rezultate izbora na svim nivoima i vidimo ko je dobio kakvu podršku među građanima Srbije i konkreno Beograđanima, pa da onda vidimo ko zaslužuje mesto gradonačelnika i ko zapravo ima najbolji predizborni program. Ja sam potpuno uveren da je to naša lista pod rednim brojem 4“.

BONUS VIDEO: Jovanović – Za Dveri i Zavetnike iz nekog razloga neprihvatljiva saradnja sa prevropskom opozicijom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar