Avdullah Hoti
Avdulah Hoti Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Bivši premijer Kosova i poslanik u kosovskom parlamentu Avdulah Hoti ocenio je danas da pristup koji ima Vlada Kosova o dijalogu ne vodi nikud i da je bilo bolje poslušati savete SAD da se odloži primena odluke o zameni srpskih registarskih tablica.

„Umesto da slušamo savete Amerikanaca u vezi sa odlukom o registarskim tablicama, sa Srbijom se pregovara u Briselu! Umesto da se ovaj posao prepusti u ruke Amerikanaca i da se sledi njihov savet da se dijalog zaključi, stvaraju se tenzije na terenu, uprkos činjenici da Kosovo ima pravo da sprovodi zakonitost. Sada je potrebno pregovarati u Briselu da se problemi reše, a ne da se zaključi sporazum. Ovakav pristup ne vodi nikuda“, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Kosovo je u pravu kada insistira na uspostavljanju legaliteta na severu, ali pristup koji je odabralo pretvara ga u tehnički dijalog za povratak Srba u institucije.

„Iako je Kosovo u pravu kada insistira na uspostavljanju zakonitosti, ovaj pristup nas vraća na tehnički dijalog za povratak Srba u institucije, na dijalog za upravljanje situacijom, a ne na dijalog za konačni dogovor za uzajamno priznanje. Ovakva situacija odgovara Srbiji, a ne nama“, napisao je Hoti.

BONUS VIDEO – Vučić: Delegacija Srbije je došla u Brisel sa nedvosmislenom namerom da razgovara i da se dogovara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar