Zoran Mladenović Foto: Printscreen/YouTube/Српска напредна странка Крагујевац

Visoki funkcioner Gradske uprave u Kragujevcu i istaknuti član Srpske napredne stranke Zoran Mladenović, danas je podneo ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine grada, a napustio je i odborničku grupu SNS-a. Mladenović je za Nova.rs izjavio da se za ovaj korak odlučio, jer je “SNS napustila svoje osnivačke principe”.

Mladenović je danas svoju pisanu ostavku podneo predsedniku Skupštine grada, a potom je kratkim saopštenje, bez navođenja razloga, obavestio i medije.

Nova.rs pozvala je Mladenovića kako bismo dobili preciznije informacije i saznali razlog za ostavku, a on je u kratkom razgovoru za naš portal, izjavio da je Srpska napredna stranka „napustila svoje osnivačke elemente”.

Foto: Privatna arhiva

“Ne slažem se sa politikom koja se vodi na nivou države i na nivou grada. Mislim da je stranka napustila osnivačke elemente koje je imala i da ima mnogo nerealizovanih, a obećanih projekata i ideja koje nisu ostvarene”, kratko je svoju ostavku obrazložio Mladenović.

On je napomenuo da su to “tri osnovne stvari” zbog kojih više ne podržava politiku SNS-a i dodao da tu ima još “masa stvari“,  koje su, kako je naveo „za neke duže razgovore”.

Foto: Printscreen/N1

“Napuštena je osnivačka politika sa kojom smo počeli, tu je bila i Evropska Unija i odnosi prema najsiromašnijem stanovištvu.  Mislim da je SNS zaboravila ono što je rekla, sad priča neke nove priče, a čak i njih ne ispunjava”, dodatno je svoje razloge pojasnio Mladenović.

On je za naš portal potvrdio da ostavka koju je podneo podrazumeva i napuštanje Srpske napredne stranke. Dodao je da će nastaviti da promoviše svoje političke ideje, ali za sada nije želeo da otkriva na koji način i u kojoj političkoj opciji.

Inače, Zoran Mladenović je široj javnosti postao poznat, kada je početkom 2021. godine, protiv njega podneta prijava za seksualno uznemiravanje službenica Gradske uprave.

Prijavu su podnele dve zaposlene, a Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu, krajem 2021. godine odbacilo je ove krivične prijave kao neosnovane.

Zoran Mladenović bio je član Srpske napredne stranke od 2008. godine.

BONUS VIDEO: Stanislava Pak o razlozima za napuštanje SNS-a

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare