Potpisivanje ugovora o akva parku, Niš
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Ugovor o izgradnji akva-parka u Niškoj Banji vredan 1,7 milijardi dinara potpisali su danas u Gradskoj kući gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Aleksandar Obradović, zastupnik konzorcijuma građevinskih firmi koje su pobedile na tenderu. Kako je najavljeno, objekat vredan 1,7 milijardi dinara gradiće konzorcijum koji čine firme Aleks E&C i Krip-inženjering iz Beograda i Vodogradnja iz Pukovca, dok će firma Vostok investments iz Subotice biti podizvođač.

Sve četiri firme bile su jedini ponuđači na tenderu, s tim što su firme iz Beograda i Subotice potpuno nepoznate građanima Niša, dok je Vodogradnja i te kako poznata jer se radi o firmi koja je u vlasništvu porodice Ljubić, poznate pod nadimku Međarci.

Goran Ljubić Međarac je predsednik susedne Opštine Doljevac i funkcioner Srpske napredne stranke.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da će Niš na 5,4 hektara zemljišta dobiti akva-park s modernim sadržajima kakve imaju i evropske zemlje.

Potpisivanje ugovora o akva parku Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Grad Niš finansira ovu investiciju, jednu od najvećih u 2022.godini. Zahvaljući akva-parku mi ćemo se ponovo naći na turističkoj karti ne samo Srbije, već i regiona“, izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, grad za sada ne razmišlja o kreditu za finansiranje adnje akva-parka, ali će možda to učiniti sredinom naredne godine.
Zastupnik konzorcijuma Aleksandar Obradović najavio je da će gradnja akva-parka krenuti početkom sledeće godine.

„Akva-park će u zatvorenom delu imati više od 500 kvadrata bazena, spa centar i restoran. Taj deo radiće tokom čitave godine. Otvoreni deo sastojaće se iz rekreativnih bazena, bazena sa talasima, lenje reke, tobogana, dečijih igrališta“, izjavio je Obradović.

Prema njegovim rečima, akva park će u letnjoj sezoni zapošljavati stotinak ljudi, a u zimskoj sezoni od 30 do 40 ljudi.

„Sporazum je potpisan na tri godine, ali to ne znači da mi nećemo završiti ranije. Naravno sve zavisi i od budžeta i od brzine obezbeđivanja novca, ali tri godine su maksimum za koji to mora biti izgradjeno“, rekao je Obradović.

Povodom najavljene gradnje akva-parka u Niškoj Banji reagovao je Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri.

Iz tog odbora su podsetili da je ukupan budžet grada Niša nešto više od 11 milijardi dinara i kazali su da je „sramota“ da petina budžeta ide za gradnju akva-parka.

U toj stranci su mišljenja da je novac koji se planira za izgradnju akva-parka potrebno usmeriti u proširenje sistema daljinskog grejanja kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Nišu.

Bonus video: Kontraprotest naprednjaka u Šapcu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare