Niš, protest zbog kašnjenja radova, radovi na centralnom trgu i mostu u Nišu
Foto: N1

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka u Nišu, ostavili su gradonačelnici Dragani Sotirovski ispred Gradske kuće zidarski metar, mistriju i libelu, u znak protesta zbog toga što radovi na centralnom trgu i mostu u Nišu još nisu završeni.

Oni su upozorili da je rekonstrukcija ušla u treću godinu, ali da se kraj radova i dalje ne nazire.

Opozicionari su zatražili da gradonačelnica Niša podnese ostavku zbog, kako su naveli, „nesposobnosti i bahatosti“.

„Na prošloj konferenciji za medije mi smo postavili pitanje gradonačelnici, odgovore nismo dobili, a iskreno nismo ih ni očekivali. Mi smo pitali zbog čega Nišlije nemaju uvid u ugovore o rekonstrukciji trga i mosta, to su ugovori kojima se troše javni fondovi i građani moraju da imaju uvid. Koliko je para do sada plaćeno, koliko iznose bankarske garancije, da li je istina da iznose samo 50 miliona u odnosu na vrednost i da li je uopšte vrednost 525 miliona. Dakle mi ne znamo ni koliko naših para će koštati“, rekla je Tamara Milenković Kerković iz Dveri.

Niš, protest zbog kašnjenja radova, radovi na centralnom trgu i mostu u Nišu
Foto: N1

„Sinoć oko 20 časova na nekoliko metara od Gradkse kuće, hitna pomoć je ostala zarobljena kod stubića jer nije imao ko da spusti barijeru kako bi hitna pomoć prošla i pomogla pacijentu kome je na trgu pozlilo. Građani su mi poslali fotografiju i tvrde da je vizač ostao ispred barijera a da su lekari trčali od barijera do mosta kako bi pomogli čoveku“, kaže Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar