Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs, Privatna arhiva

Osamnaestogodišnji D. B. iz Paraćina, koji je uhapšen zbog ubistva Zorana S. (70) iz Jagodine, biće podvrgnut komisijskom veštačenju emocionalne zrelosti, kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju bio u trenutku izvršenja zločina. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, tokom istrage otkriveni su novi detalji slučaja, a očekuje se da će veštačenje telefona žrtve i osumnjičenog otkriti šta je prethodilo zločinu.

Zločin koji se dogodio prošle nedelje u Jagodini, šokirao je javnost. Kobnog dana, tinejdžer je ubio Zorana tako što ga je brutalno pretukao metalnom šipkom, a potom ga izbo nožem. Starac je pronađen sa prerezanim vratom, a motiv zločina je i dalje prava misterija.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, mladić i žrtva se nisu poznavali, tačnije, u kontakt su stupili putem društvenih mreža.

„Preko Fejsbuka su počeli da se dopisuju dan, dva uoči ubistva. Koja je bila priroda njihovog odnosa i šta je tek punoletni mladić radio u stanu vremešnog Zorana, utvrdiće veštačenje njihovih telefona“, navodi izvor našeg portala.

Foot:privatna arhiva /facebook

Ono što je posebno interesantno jeste da je deo prepiske obrisan.

„Pretpostavlja se da će taj deo biti vraćen veštačenjem. Očekuje se da će nakon toga biti potpunija slika onoga što se dogodilo u stanu kobnog dana“, dodaje naš sagovornik.

Očekuje se da veštačenje aparati otkriti šta je motiv zločina. Ono što je izvesno jeste da je isključeno da je reč o koristoljublju, s obzirom da iz stana ubijenog Zorana ništa nije ukradeno.

Inače, D. B, koji je nedavno napunio 18 godina, se u prisustvu branioca kojeg je angažovala njegova majka, pred Višim javnim tužilaštvom u Jagodini branio ćutanjem.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, zločin se dogodio 15. novembra oko 15.30 časova u stanu Zorana S. u Jagodini, u naselju Sarina Međa.

Zoran je pronađen nag i sa brojnim jezivim povredama, dok je mladić mirno čekao policiju.

„Žrtva ima brojne hematome od udaraca metalnom šipkom. Krvnički ga je udarao, a zatim izbo i na kraju mu prerezao vrat. Nakon zločina D. B. je pozvao svog druga i priznao mu šta je učinio, a taj drug je pozvao policiju, dok je osumnjičeni mladić policiju sačekao u stanu gde je starac pronađen nag“, navodi naš izvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar