Foto:Screenshot/Youtube/NSuživo TV

Zemuncu Đorđu Markovu (28) kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila u Novom Sadu, pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, ponovo je produžen pritvor do 12. januara 2022. godine.

Njemu je u Višem sudu u Novom Sadu za 17. novembar zakazano suđenje koje je već dva puta odlagano, najpre zbog bolesti njegovog branioca, a zatim i zbog štrajka advokata.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenom se na teret stavlja da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Markov je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta „bombaških“ napada, vidi se se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policiji prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefom oblepljen izolir trakom iz kog su virile žice.

BONUS video: Zaplena šest kilograma heroina na Batrovcima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar