Spuž zatvor
Foto: N1

Viši sud Crne Gore ukinuo je pritvor zatvorskom službeniku Vladanu Lučiću, saznaje portal Dan. Ustvani sud Crne Gore, prije ove odluke, uvažio je žalbu na pritvor koju je uložio advokat Stefan Jovanović.

Posećamo, Lučić je obuhvaćen istragom protiv grupe koja je osumnjičena da je planirala likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok se nalazio u spuškom Istražnom zatvoru.

„Mom branjeniku, Vladanu Lučiću, rešenjem Višeg suda u Podgorici ukinut je pritvor i isti će se u daljem toku postupka braniti sa slobode. Navedena odluka je značajna ne samo iz razloga sto ce se okrivljeni Vladan Lučić braniti sa slobode u konkretnoj krivično- pravnoj stvari, već zato što pomenuta odluka Višeg suda u Podgorici, prati odluku Ustavnog suda Crne Gore U- III 359/23 od 19.05.2033. godine, te odluku Apelacionog suda Crne Gore Kvsž. br 168/23 od 09.06.2023. godine, a kojim odlukama je utvrđeno da okolnosti kao što su težina krivičnog dela, zaprećena kazna, te nedostupnost saokrivljenog nadležnim državnim organima, same za sebe, ne mogu predstavljati okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog, što dalje znači da se samo po tim osnovima-okolnostima okrivljenim licima ne može odrediti ili pak produžavati pritvor“, kazao je u izjavi za portal Dan advokat Stefan Jovanović.

Specijalno tužilaštvo je za pripadnike ove grupe pored Lučića označilo Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića,Danila Bakića, Radovana Mujovića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Zvicer i Vujotić, pripadnici kavačkog klana, sumnjiče se za krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja. Oni se takođe sumnjiče da su ovu grupu formirali uz pomoć Lučića.

Zadatak Lućića je navodno, prema sumnji SDT-a, bio pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog dela.

Bonus video: Hapšenje u Bujanovcu zbog primanja mita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar