Foto: N1/TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravljalo o njegovoj smeni, da javno poziva porodicu Stanike Gligorijević da dođu sa advokatom i da pogledaju snimke s naplatne rampe Doljevac. Ovim povodom za Nova.rs Velimir Gligorijević, suprug, i Mirjana Aleksić, sestra nastradale žene, navode da će otići da pogledaju snimke ali i da veruju da je reč o istim, već objavljenim, snimcima na kojima fali čuvenih dva minuta.

Bratislav Gašić je na sednici rekao da se snimci sa četiri kamere naplatne rampe Doljevac nalaze „u storidžima ‘Puteva Srbije’ i dužnost je da se čuvaju deset godina“.

„Svako, pa i porodica može bez ikakvih problema da traži od njih snimke, kao i sud i tužilaštvo. Sve ono što su tražili tužilaštvo i sud, sve je to predato…“, rekao je između ostalog Gašić.

Bratislav Gašić Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

Velimir Gligorijević, suprug nastradale Stanike Gligorijević, navodi za Nova.rs da oni već četiri godine traže dva minuta snimka s naplatne rampe, gde se dogodila nesreća.

„Prošli put smo bili fizički sprečeni, ali sada ćemo otići advokat, sinovi i ja. Ukoliko se radi o pravim snimcima, u šta iskreno sumnjamo, biće nam teško ali ovde je najvažnija istina. Naš sin koji je išao da prepozna majčino telo u kapeli posle nesreće zaslužuje da zna istinu. Mi kao njena porodica, ma koliko nam bilo teško, borićemo se da se istina sazna jer je ona to zaslužila“, navodi potreseni suprug.

Mirjana Aleksić Foto: N1

Mirjana Aleksić, sestra nastradale Stanike, koja je i sama bila teško povređena u nesreći, za naš portal navodi da se nada da će se posle četiri i po godine saznati detalji ove nesreće kojoj je sama svedočila, ali da ne veruje da će ključnih dva minuta snimka ikada biti objavljeni.

„Zašto nam na sudu nisu prikazali ta dva minuta snimka koji fale? Šta kriju četiri i po godine? Koga kriju? Četiri i po godine im je trebalo da lažiraju snimak i naprave fotomontažu. Ili će nam pokazati iste snimke iz sudnice na kojima nema, i ne vidi se, ama baš ništa. Zašto se ne stave u našu kožu i našu bol? Zašto se igraju sa nama? To za nas nisu samo dva minuta, uništen nam je život 31. januara 2019. godine“, neprestano se pita Mirjana.

Naplatna rampa Doljevac, saobracajna nesreca
Saobraćajna nesreća Doljevac Foto:Nova.rs

Sagovornica našeg portala navodi i da se kriju još dva minuta sa drugog snimka na kojima se vidi iz kog smera su došli saobraćajci koji su, prema njenim rečima, dovezli Dejana Stanojevića nakon nesreće.

„Ostala sam bez svesti. Doktorka iz Hitne pomći mi je izvukla jezik da se ne ugušim. Moj muž je bio pored mene i neprestano je pitao lekare što ne krenemo u bolnicu, šta čekamo, a oni su mu odgovorili: „Čekamo vozača koji vas je udario“. Pa isti ti saobraćajci koji su obavili uviđaj, pogrešili su boju mog automobila, napisali su da je crvene, a on je bio crne boje. U bolnici sam bila „poznata“ kao sestra ONE žene ‘što ju je usmrtio Babić kod Doljevca’“, kroz suze zaključuje Mirjana.

Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar da sprovodi zakon, a ne zahtev

Advokat Božo Prelević ističe da je pravosnažnom presudom konstatovano da tužilaštvu i sudu, kao ni punomoćniku oštećenih, nikada nije dostavljen kompletan snimak s naplatne stanice u Doljevcu.

„Gašić bi trebalo da zna da nije toliko bitno koliko kamera je bilo na toj naplatnoj rampi nego to što su isečena dva snimka od krucijalnog dokaznog značaja“, istakao je Prelević i naglasio da je ministar u obavezi da sprovodi zakon, a ne zahtev.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se na naplatnoj rampi „Doljevac“ na auto-putu Beograd – Niš. „Opel astra“ u kojoj su bile pokojna Stanika Gligorijević i njena sestra Mirjana Aleksić stajala je na rampi kada se u njih zakucala „škoda superb“, službeno vozilo „Koridora Srbije“. U vozilu je bio direktor tog preduzeća Zoran Babić, koji je po sopstvenoj izjavi u istrazi „spavao na zadnjem sedištu“. Za nesreću je pravosnažno osuđen Dejan Stanojević na četiri i po godine zatvora.

VIDEO: Vučić se raspravljao sa Žaklinom Tatalović o Doljevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar