Foto:MUP; Nemanja Jovanović/Nova.rs

Urošu Blažiću (22), koji se tereti da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi 4. maja prošle godine, zakazano je suđenje u Višem sudu u Smederevu za 23. maj, saznaje Nova.rs.

Nakon što je Apelacioni sud odbio žalbu na rešenje o produženju pritvora od 11. marta, Viši sud u Smederevu je Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši Blažiću zakazao početak suđenja za krajem maja.

Kuća masovnog ubice u Duboni Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uroš Blažić u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina što je Više javno tužilaštvo u SMederevu i predložilo sudu.

Podsetimo, 4. maja prošle godine, dan nakon stravičnog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Foto: Facebook

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

#related-news_0

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši Blažiću stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je Radiša Blažić u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar