Draganu J. Vučićeviću, vlasniku tabloida "Informer" koji je juče uveče oborio automobilom devojku S. A. na pešačkom prelazu u Žarkovu, preti do tri godine zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće.

Nesreća se dogodila oko 19 časova, na uglu Ratka Mitrovića i Ace Joksimović, a devojka koju je oborio vlasnik „Informera“ prevezena je u Urgentni centar. Devojka je jutros otpuštena iz bolnice, a ona je u nesreći zadobila lakše povrede.

Iako se policija još uvek nije oglašavala o saobraćajnoj nesreći, prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs iz istrage, na licu mesta je vršeno alko-testiranje i ustanovljeno je da je Vučićević imao nula promila alkohola u krvi, o čemu je obavešten dežurni tužilac.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sa druge strane, iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva oglasili su se za Nova.rs, iz kog je rečeno da se Dragan J. Vučićević tereti za krivično delo Ugrožavanje javnog saobraćaja.

„Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga kod drugog nastupi laka telesna povreda ili prouzrokuje imovinsku štetu koja prelazi iznos od dvesta hiljada dinara, kazniće se zatvorom do tri godine“, navodi se u Krivičnom zakoniku.

Pročitajte još:

Podsetimo, nesreće se dogodila sinoć, a o njoj se oglasio i glavni urednik „Informera“.

Dragan J. Vučićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Želim da obavestim javnost da sam večeras, vraćajući se s posla vozeći svoj automobil ‘škoda’, nešto posle 19 časova na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića u Žarkovu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba, prema prvim lekarskim nalazima, lakše povređena. Obaveštavam javnost da je policija u skladu sa zakonom obavila uviđaj i na licu mesta proverila stanje alkohola u mom organizmu. Utvrđeno je da je test negativan. Takođe, veoma sam zabrinut za zdravstveno stanje povređene S.A. i nadam se njenom brzom oporavku. Daću sve od sebe pomognem povređenoj i njenoj porodici. Svima se najiskrenije izvinjavam i preuzimam svu odgovornost“, navedeno je u izjavi Vučićevića.

VIDEO: Da li boja kola utiče na saobraćajne nesreće? Od 1. novembra obavezne zimske gume

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare