Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da "pozdravlja profesionalno i zakonito postupanje svih pripadnika policije" tokom večerašnjih protesta desničarskih organizacija ispred zgrade Predsedništva, gde su "zabeležena ozbiljna kršenja zakona od strane pojedinih učesnika okupljanja".

Kako je prenela RTS, viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović je izjavio da će „tužilaštvo procesuirati sve one koji prete nosiocima najviših državnih funkcija i sve pripadnike ekstremističkih grupa koji ugrožavaju bezbednost građana“.

Naglasio je da se neće tolerisati bilo koji pojavni oblik ekstremizma, niti pretnje najvišim drzavnim funkcijama, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana prioritet u radu javnog tužilaštva.

Više stotina građana koje su na protest zbog francusko – nemačkog predloga za Kosovo pozvale desničarske organizacije protestovalo je večeras ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, a sa skupa su upućene preteće poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

***

BONUS VIDEO – Incident na skupu desničara ispred Predseništva Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare