Nekoliko stotina desničara probilo je večeras zaštitnu ogradu ispred Predsedništva Srbije.

Oni su u jednom trenutku došli do samih ulaznih vrata Predsedništva Srbije, ali je ubrzo stigao kordon policije koji ih je pomerio od ulaznih vrata.

Policajci su se nalazili ispred samih ulaznih vrata, a okupljeni su uzvikivali pogrdne poruke policiji. Pojedini okupljeni su zgradu gađali jajima.

Iza kordona policije sa opremom za razbijanje demonstracija nalazili su se brojni policajci u civilu.

Među okupljenima je više maskiranih mladića.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Deo okupljenih, predvođeni predstavnikom ultradesničarske grupe Narodne patrole Damnjanom Kneževićem, došao je  od Predseništva Srbije do policijske stanice u Majke Jevrosime. Tamo ih je sačekao kordon policije ispred ulaznih vrata stanice.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, protestni skup u organizaciji nekoliko desničarskih organizacija počeo je kod zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana.

Okupljeni desničari protestuju protiv francusko-nemačkog, ujedno i evropskog predloga, za Kosovo. Oni traže i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče iz pregovora o Kosovu.

Zbog protesta je ta ulica bila zatvorena za saobraćaj.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, ranije danas je novosadska policija privela Dejana Babočeka, pripadnika neformalne ultradesničarske grupe „Narodne patrole“ iz Bačke Palanke, kod koga je pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada municije, a MUP je objavio fotografije i snimke hapšenja.

***

BONUS VIDEO – Incident na skupu desničara ispred Predsedništva Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare