Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, operativnih grupa i policijskih uprava iz Kikinde i Subotice zajedno sa Žandarmerijom, noćas su nakon prijave da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, krenuli u veliku akciju pretrage terena i kako se vidi u priloženom snimku okriven je ilegalni kamp u kojem je priveden veliki broj migranta kod kojih je nađeno i oružje.

U Horgošu su nešto posle 11 sati primećeni prazni autobusu, pretpostavlja se da će njima biti odvezeni migranti u prihvatne centre.

Pročitajte još:

Na video snimku se vide šatori i napušteni objekti u kojima su ilegalno boravili migranti.

Kako je ranije objavljeno na sajtu MUP-a, službe se odmah sinoć započele sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekle šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

U cilju što bržeg pronalaska osoba osumnjičenih za pucnjavu, tokom potrage, koristili su se i dronovi.

Horgoš migranti Foto:Ana Lalić/Nova.rs

Prema ranijim saznajima, ministar policije Bratislav Gašić je stigao helikopterom u Horgoš. U 13 sati biće održan sastanak kome će prisustvovati ministar policije, kako bi umirio građane Horgoša.

U Horgošu trenutno nema migranata, a Žandarmerija ih drži u krugu, u neposrednoj blizini mađarske granice.

U jednoj osnovnoj školi otkazana su poslednja dva časa popodnevnoj smeni kako bi se učenici te škole bezbedno vratili kućama.

BONUS VIDEO: Akcija suzbijanja krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar