Operativna udarna grupa, koja je formirana po nalogu ministra unutrašnjih poslova, nastavlja dalji rad na suzbijanju ilegalnih migracija, a akcije su tokom noći i danas sprovedene u Šidu, Somboru i Horgošu. Pripadnici ove operativne udarne grupe, u kontroli napuštenih objekata u Horgošu, danas su u blizini jednog objekta, uočili iregularnog migranta koji je, videvši ih, krenuo da beži odbacivši nož.

Policija ga je brzo sustigla. Utvrđeno je da se radi o dvadesetdvogodišnjem muškarcu iz Maroka.

Pregledom prostora oko objekta, u žbunju, policija je pronašla automatsku pušku, a u blizini i okvir sa municijom.

Iregularni migrant je doveden u Policijsko odeljenje u Horgošu. O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Senti.

Foto: MUP

Policija u saradnji sa drugim nadležnim službama nastavlja rad na ovom događaju.

Operativna udarna grupa, koju čine pripadnici više linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, nastaviće i u narednim danima da sprovodi akcije suzbijanja ilegalnih migracija, u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti svih građana Republike Srbije.

Pročitajte još:

Podsetimo, akcija je počela nakon što se 24. novembra uveče dogodio krvavi obračun na ulicama u okolini Horgoša. Migranti su viđeni kako trče sa automatskim puškama, a u javnost su isplivali i video snimci vatrenog obračuna.

MUP Srbije je kasnije saopštio da su akcije izvedene u nekoliko mesta u Srbiji, u Horgošu, Subotici i Beogradu, privedeno je ukupno više od 1000 migranata. Zaplenjena je velika količina oružja, kao i predmeti sa obeležjem OVK.

BONUS VIDEO: Migranti Horgoš

Komentari

Svi komentari (1)