Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Javnost u Srbiji ostala je šokirana tragedijom koja se juče oko 10.00 časova dogodila u Ovčarsko-kablarskoj klisuri kada je grupa hodočasnika završila u hladnoj i nabujaloj Zapadnoj Moravi nakon što se obrušio viseći most koji je, po svemu sudeći, godinama bio nebezbedan iako na stotine turista svake godine poseti ovaj kraj Srbije.

Dve žene i deset povređenih, od kojih tri teže, ali i na desetine šokiranih posetilaca – crni je bilans jučerašnje nesreće u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Da je most nebzbedan za istovremeni prelazak većeg broja ljudi navodno je posetioce iz Zvornika juče upozorio sveštenik, savetujući ih da se kreću u manjim grupama.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Međutim, kako se moglo videti u trenutku pada visećeg mosta, putnici taj savet nisu poslušali i prema prvim informacijama, upravo je to bio glavni uzrok pucanja sajli. Ministar građevinarstva Tomislav Momirović odmah je pokušao da skine odgovornost sa nadležnih tvrdeći da je na mostu postojala tabla na kojoj je pisalo da je zabranjeno koristiti ovaj most, a sličnu tezu je javnost pokušao da „poturi“ i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

@studiolepotegorana ♬ original sound - studio lepote Gorana

Na društvenim mrežama, dan nakon nesreće pojavili su se i snimci i fotografije nastali pre ove tragične nesreće, na kojima se jasno vidi u koliko lošem stanju je bio viseći most, da su daske bile trule, a sajle očigledno dotrajale.

Troje povređenih na operaciji u Beogradu

Od desetoro povređenih ljudi, koji su juče zbrinuti u Čačanskoj bolnici nakon pucanja mosta u Ovčar Banji, troje je prebačeno u Institut za ortopediju Banjica u Beogradu i oni će danas biti operisani. Sedmoro koji su ostali na daljem lečenju u Čačku su stabilno, dvoje je je u intenzivnoj nezi, a ostalih pet najverovatnije će danas biti otpušteni na kućno lečenje.

Bonus video: Snimak pada mosta u Ovčar Banji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar