Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stanari zgrade u niškom naselju Trošarina proveli su besanu noć nakon što je u hodniku zgrade njihov komšija D. S. (35) pokušao da ubije svoju tridesetdvogodišnju suprugu. Prema njihovim rečima, D. S. je davio rukama svoju suprugu (32) i stezao joj plastičnu vezicu oko vrata, a toliko je bio razjaren i rešen u svojoj nameri da je ubije da su nesrećnu ženu jedva odbranila dvojica komšija i jedna komšinica. Da tragedija bude veća, sve se te užasne scene odigravavale su se pred očima njihovog deteta.

„Čula se najpre buka iz hodnika, čuli su se glasovi muškarca i žene koji su se oko nečega svađali. Potom se začuo strašan vrisak i zapomaganje, a onda trčanje kroz hodnik i glasovi drugih ljudi koji su vikali: „Pusti je, pusti je, stani, stani“. Svi smo se uznemirili izašli u hodnik, nije nam bilo jasno šta se zbiva, dok u prizemlju nismo videli komšiniku koja leži na betonu, dok njenog muža nije bilo. Jadno detence je bilo u hodniku, bilo je potpuno u šoku, prestravljeno. Malo je, još ne ide u školu“, rekla je stanarka koja je želela da ostane anonimna zbog straha da bi D. S. mogao da joj naudi kada izađe iz pritvora.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Prema njenim rečima, vrlo brzo je došla Hitna pomoć koja je ženu odvezla u bolnicu, dok je policija ostala da radi uviđaj.

„Posle smo čuli da je pobegao kolima negde prema Svrljigu i da su ga policajci tamo uhvatili. Dete su uzeli da čuvaju njeni roditelji koji žive u selu pored Niša. Žena se, kako čujemo oporavlja, mada, kako će da živi dalje ne znam. Bilo je prestrašno i nama koji smo samo slušali, a kamoli njoj. Svi smo se uznemirili, pili smo lekove za smirenje i pritisak. Dugo je i trajao uviđaj. Za to vreme niko nije mogao ni da uđe ni da izađe iz zgrade kroz uzlaz, nego ko je baš morao peo se uz merdevine do stana stanarke u prizemlju, pa onda do svog stana“, rekla je Nišlijka.

Stanar zgrade u kojoj se dogodio pokušaj ubistva istakao je da ništa nije ukazivalo da će do takve tragedije doći.

„Oni su oboje bili pristojni i izgledali su kao par koji se dobro slaže. Kupili su stan u zgradi čim se izgradila. Koliko znam žena radi kao zdravstveni radnik, a muž je bio vozač. Ljubazno se uvek javljao na ulici i u zgradi. Šta mu je bilo niko ne zna. Nešto mu jer sigurno „kvrcnulo“ u glavi i eto nesreće, a šteta, bili su fina porodica“, rekao je jedan od komšija.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Niška policija sinoć je saopštila da je D. S. uhapšen neposredno nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

„Osumnjičeni je uhapšen na ulazu u Svrljig, a daljim radom je utvrđeno da je bio pod dejstvom psihioaktivnih supstanci“, saopštili su u Policijskoj upravi Niš.

Osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden ovom tužilaštvu.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare