Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, MUP srbije

Advokat prvog čoveka beogradske policije, načelnika Veselina Milića, o čijem stanu na Dedinju smo proteklih dana izveštavali, obratio se našoj redakciji dopisom u kom navodi da je Milić nekretninu koja u ovom trenutku vredi više od milion evra kupio u sivoj gradnji.

Reč je, podsećanja radi, o stanu površine 195 metara kvadratnih koji se nalazi u luksuznom kompleksu u Ulici Neznanog junaka u naselju Dedinje, a čija vrednost sada prelazi vrtoglavih milion evra.

„Predmetni stan kupljen je u fazi sive gradnje, sredstvima dugoročnog kredita, a kojim su zaduženi korisnici kredita, njegova supruga i sam Veselin Milić“, naveo je u svom dopunjenom dopisu advokat Radoslav M. Ivanović.

Međutim, javnost je i pored ovog odgovora ostala uskraćena za niz pitanja koja se tiču javnog funkcionera Milića i njegove imovine.

Imajući u vidu da, recimo, kvadrat u pomenutoj luks-zgradi u ovom trenutku košta više od 6.000 evra, budući da je reč o izuzetno atraktivnoj lokaciji i komšiluku, učešće za kredit prvog čoveka beogradske policije takođe bila bi jednako vrtoglava suma, teško dostižna njegovoj mesečnoj zaradi koja, prema podacima na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, iznosi nešto više od 177.000 dinara. Ako je u vreme kada je kupio ovaj stan kvadrat bio povoljniji treba imati na umu da je i Milić tada imao niža primanja.

Zbog toga smo juče kontaktirali načelnika PU Beograd kako bismo ga pitali o detaljima kupovine ove nekretnine – koliko je novca morao da da za učešće, kolika je mesečna rata koju sada plaća i slično, ali on na pozive, mejlove i poruke naše redakcije nikada nije odgovorio.

Podsetimo, reč je o stanu u zgradi koja je nekada bila u vlasništvu Kolinga. Informacije o njoj je objavio BIRN koji je takođe naveo i da je reč o zgradi koja je nelegalno sazidana, pa potom ozakonjena, te da stanove imaju članovi porodice Nemanje Stajića sekretara beogradskog Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata, Veselin Milić, načelnik beogradske policije i kompanija Milenijum tim, čiji je stan pod hipotekom koja je upisana kao zamena za jemstvo za Bojanu Bajrušević, udovicu Vlade Kovačevića Trefa, optuženu za šverc cigareta.

Bonus video: Luks kompleks u kom Veselin Milić ima stan od 195 kvadrata

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare