roga zaplena Hrvatska Dubrovnik Ploce
Dubrovačka policija zaplijenila 61,6 kilograma kokaina i 219,7 kilograma heroina Foto:MUP RH

U Hrvatskoj je u toku hapšenje osumnjičenih da su u Hrvatsku iz Južne Amerike transportovali više stotina kilograma kokaina vrednog najmanje sedam miliona evra, objavili su mediji u Hrvatskoj.

Reč je o navodnim pripadnicima dilerke grupe unutar koje je u maju prošle godine došlo do međusobnog potkradanja, odnosno jedan od pripadnika grupe, 58-godišnji Makedonac, drugim partnerima ukrao više od 200 kilograma kokaina, što je rezultiralo međusobnim razračunavanjem pripadnika grupe, odnosno pokušajem otmice 58-godišnjeg muškarca.

O krađi kokaina Jutarnji list je izveštavao još 14. novembra prošle godine, ali tada nisu bojavili identitet navodnih kradljivaca niti osoba od kojih je droga ukradena.

Od navodno ukradenih 200 kilograma kokaina policija je tokom druge polovine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio skriven u bačvama zakopanim na nekoliko lokacija u blizini Zagreba. Sam Makedonac (58) je zajedno sa još nekoliko pomagača bio uhvaćen prošle godine, određen mu je pritvor u kom se i dalje nalazi. Međutim, nakon njegovog hapšenja, policija je na nekoliko lokacija pronašla kokain.

Zvicerov kokain

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, uhapšeno je nekoliko osoba s područja Zagreba i Rijeke. Osim njih, jedan od suvlasnika navedene droge bio je opasni crnogorski narkobos Radoje Zvicer, navodni šef „kavačkog klana“.

Foto: MUP Srbije

Međutim hrvatska policija, za sada, Zvicera formalno ne povezuje s ovom akcijom, već su juče i danas uhapsili nekoliko hrvatskih državljana na čelu s 29-godišnjim Markom Đ. iz Rijeke.

Zvicerova trenutna lokacija nije poznata budući da se nalazi u bekstvu već nekoliko godina, a traži ga se zbog povezanosti s nekoliko brutalnih ubistava širom Evrope. Poslednja poznata Zvicerova lokacija bila je u Ukrajini gde je u 2020. preživio atentat. Pretpostavlja se da se trenutno nalazi negde na području Južne Amerike.

Bonus video: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar