Miloš Vazura Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura stigao je u Palatu pravde, gde danas treba da bude saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, povodom sumnje da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2,4 miliona dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu.

Vazura se tereti za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a na saslušanje je stigao u pratnji svog branioca, advokata Veljka Delibašića.

Saslušanje se obavlja u sklopu istrage koju je tužilaštvo pokrenulo pre desetak dana.

Istraga je po zakonu tajna, pa novinari ne mogu da prisustvuju ni saslušanju, ali se očekuje da će posle saslušanja novinarima izjavu dati Vazurin branilac.

Pored Vazure pod ovom istragom su i direktor biciklističkog kluba Partizan Branko Bojović zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Takođe i sekretarka za sport i omladinu Gradske uprave Beograda Dragana Belojević i Duško Milovanović, samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda.

Njih dvoje se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Istraga je pokrenuta nakon što je nalogu tužilaštva, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, podneta je krivična prijava protiv njih.

BONUS VIDEO: Tanja Maksić: Kako zloupotrebljavaju budžetska sredstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)