Miloš Vazura i Novak Nedić, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Protiv generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan, Miloša Vazure je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, podneta krivična prijava. On je zajedno sa direktorom biciklističkog kluba Partizan optužen za zloupotrebu službenog položaja.

PROČITAJTE JOŠ

Pored funkcionera iz Sportskog društva Partizan, prijava je podneta i protiv B. D., sekretara za sport i omladinu Gradske uprave Beograda, B. B., direktora biciklističkog kluba Partizan, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i M.D. samostalnog savetnika za normativno-ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda.

Vazura je već bio privođen početkom godine na informativni razgovor zbog kriminalne grupe Velje Nevolje koja se tereti za monstruozne zločine, a za njegovo ime se vezuju brojne kontroverze.

Ime Miloša Vazure postalo je široj javnosti poznato kad je postavljen za generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan. Iako je i pre toga obavljao značajne funkcije kao savetnik i pomoćnik ministra pravde, njegovo ime je postalo poznato ulaskom u fudbal u koji je ušao sa svega 28 godina u decembru 2014.

Mnogi veruju da je njegovom dolasku u Partizan kumovala veza sa porodicom Nedić.

Miloš Vazura je kum Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, u Partizan je došao na preporuku Novakovog oca Vladimira, koji je tad bio potpredsednik kluba.

Šira javnost je za njega saznala 2016. godine kad je ispred stadiona napadnuto njegovo obezbeđenje. Tada je grupa navijača Partizana predvođena sada pokojnim Aleksandrom Stankovićem poznatijem kao „Sale Mutavi“ i Veljkom Belivukom ispred stadiona fizički napala Vazuru i njegove ljude. Jedan od telohranitelja je zadobio teže povrede u tom napadu.

Vazura je posle toga izjavljivao da ne zna ko ga je napao, da nije video napadače i da se ne seća svega.

U međuvremenu jedan od trojice napadača je ubijen, drugi je u pritvoru zbog optužbe za ubistvo, a treći odslužuje kaznu za pomenuti napad.

Vazuru je godinu dana posle tog incidenta na Voždovcu zaustavila interventna policija. On je je u kolima bio sa još jednim muškarcem kada ih je zaustavila policija.

Kod Vazure je pronađen pištolj, a on nije imao dozvolu za nošenje oružja.

Vazura je priveden u policijsku stanicu na ispitivanje gde je zadržan 48 sati zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Ime direktora Partizana je po ko zna koji put dovedeno u veze sa nelegalnim radnjama. Detalji poslednjeg hapšenja nisu poznati, a ostaje da se vidi kakav će ovoga puta biti epilog.

BONUS VIDEO Maljković o Aleksandru Vučiću, reakciji u Hrvatskoj i pomoći države srpskom sportu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare