Foto: Shutterstock/Goran Srdanov, Irfan Ličina, Miljana Isailović/Nova.rs/Facebook

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Radomir Blagojević (52) bio osuđen na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.

Odlukom Apelacionog suda predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, pošto je usvojena žalbe Blagojevićevog branioca, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Takođe, Blagojeviću je produžen pritvor do dalje odluke suda.

Foto: Facebook

Apelacioni sud je našao da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupaka jer u njoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Kako se navodi u odluci, prvostepeni sud nije dao jasne, ubedljive i dovoljne razloge za svoju odluku da se okrivljeni osudi na doživotni zatvor, budući da je u prvostepenoj presudi samo parafraziran zakonski tekst bez ikakve ozbiljnije ocene zašto je baš najstrožija kazna – doživotni zatvor nužna i opravdana.

Pročitajte još:

Prvostepeni sud je Blagojevića za ubistvo osudio na kaznu doživotnog zatvora, a za silovanje oštećene R.N. na 4 godine zatvora.

Blagojević je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.

Prema optužnici, Blagojević je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela. Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio.

Foto: Facebook

Zorica je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula. Pored toga, Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac, kod Smedereva, u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije. On je u večernjim satima oštećenoj R.N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao.

Žena je tom prilikom zadobila niz povreda po telu.

BONUS VIDEO: Horor u Zmajevu – Pronađena tela brata i sestre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar