Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilšatva u Nišu, uhapsili su G. S. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja", saopšteno je iz MUP-a.

„Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice jednog doma za odrasle i starije u Leskovcu, od 2017. do marta ove godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa ove ustanove, a što je potom, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a kažu da se lice takođe sumnjiči da je za svoje potrebe „naručilo ugradni nameštaj i platilo ga sa računa ustanove dobavljaču u iznosu od 195.984 dinara, kao i da je nakon zaključenih ugovora o korišćenju usluga jednog mobilnog operatera, preuzelo veći broj SIM kartica i mobilnih telefona, pa je osam mobilnih telefona i osam kartica, kako se sumnja, poklonilo prijateljima, dok su računi i rate za telefone u iznosu od 916.338 dinara plaćani sa računa ustanove“.

„G. S. se sumnjiči i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica, i na taj način oštetila dom za odrasle za 220.501 dinar“, navode iz MUP-a i dodaju da je na ovaj način „G. S. oštetila navedenu ustanovu za ukupno 1.546.257 dinara“.

„Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu“, saopštili su iz MUP-a.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare