Foto:Shutterstock

Učenika petog razreda leskovačke OŠ “Vasa Pelagić” pretukli su u petak u školi drugi đaci i njegova majka prijavila je slučaj policiji. Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović kaže da je obavešten, ali da to treba da se rešava na nivou škole, jer nije reč o deci bez roditeljskog staranja.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, incident se desio na času i pred nastavnikom, a dečak je nakon toga završio u Urgentnom centru sa lakšim povredama.

Iz Policijske uprave u Leskovcu kažu da je majka dečaka prijavila slučaj i da je rad u toku.

Pročitajte još:

Momčilović potvrđuje da je Centar za socijalni rad obavešten i kaže da će postupati u skladu sa svojim nadležnostima.

„Ipak, pošto nije reč o deci bez roditeljskog staranja, Centar će se uključiti tek ako se utvrdi da su oni loše brinuli o svojoj deci, a do tada problem rešava škola, odnosno pedagoška služba“, objašnjava Momčilović.

„To je redovna procedura da nas obavesti škola, ali pošto je to vršnjačko nasilje, Centar za socijalni rad nema ingerencije, s obzirom na to da deca imaju roditelje. Nama su sfera interesovanja deca bez roditeljskog staranja, a svakako je Centar obavešten, ali ne do te mere da je to nešto sada bilo hitno i alarmantno pa da smo postupali“, navodi direktor leskovačkog Centra za socijalni rad.

Iz škole ne odgovaraju na pitanja o tome pod kojim okolnostima se desio incident i šta će preduzeti povodom toga.

BONUS VIDEO: Protest protiv nasilja nad ženama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar