Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapsili su pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe i tom prilikom zapelnili veću količinu narkotika, luksuzne automobile i novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je P. P. (27), dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osobe.

Foto: MUP

Takođe, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti uhapsila B. D. (29), A. Č. (29), D.R. (27) i D. T. (34), dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična dela.

Pročitajte još:

Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG „vračarci“, a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela.

Foto: MUP

Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Privedeno više od 65 osoba

Takođe, u regionalnoj akciji, više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije, zaplenili su veću količinu novca, luksuzne automobile, kao i oružje i narkotike, dok je privedeno više od 65 osoba.

Oružje, narkotici, duvan

Pretresom stanova i drugih prostorija na više od 80 lokacija na području Kraljeva i Kruševca, policija je oduzela automatske puške, veću količinu oružja sa dugim cevima, ručne bombe, pištolje, kao i veću količinu municije različitog kalibra.

Foto: MUP

Takođe, zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni.

U ovoj akciji, zaplenjeno je više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Uhapšenima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: MUP

Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju ostalih činjenica i pronalaženju lica za kojima se traga.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Bezbednosno-informativne agencije na izuzetno efikasno i profesionalno izvedenim akcijama, kojima je, kako je rekao, presečen još jedan lanac krimalnih aktivnosti na prostoru naše zemlje.

Bratislav Gašić Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIC

„Zajedničkim radom, pripadnici MUP i BIA još jednom su potvrdili da je saradnja srpskih bezbednosnih službi kontinuirana i na najvišem nivou i da bilo kakve kriminalne aktivnosti neće proći neprimećene i nekažnjeno.“

Pročitajte još:

MUP nastavlja još intenzivnije beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala, protiv onih koji pokušavaju da ugroze bezbednost naše države i njenih građana.

Nećemo dozvoliti da našim ulicama vladaju kriminal, oružje i narkotici. Srpska policija je spremna, odlučna i nepokolebljiva da osigura miran i spokojan život naših građana, kao i sigurnost i bezbednost Srbije.

BONUS VIDEO: Policija ne garantuje posao posle završetka škole u Sremskoj Kamenici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar