Foto:MUP Srbije

Meštani sela Horgoš i dalje su uznemireni zbog pucnjave koja se sinoć dogodila, nakon što je došlo do sukoba između dve grupe migranata. Ističu da se mesecima ne osećaju bezbedno, te da u kasnim večernjim satima ne izlaze iz svojih domova.

„Ne osećamo se više sigurno i prijatno, bukvalno gde god krenemo zatičemo grupe migranata koji često znaju da se ponašaju bučno i nasilno. Ne možemo reći da je bilo napada na nekog od nas, ali nema napuštene kuće u okolini u koju nije provaljeno, svuda su smeće i šatori. Nemamo ništa protiv tih ljudi, ali neko mora da uvede red“, kaže meštanin i dodaje:

Pročitajte još:

„U selu se nije pucalo ni za vreme rata, iako su kroz Horgoš prolazili i „Arkanovci“ i „Šešeljevci“.“

Kako navodi, u vreme pucnjave je sedeo u kući i gledao utakmicu.

„Gledao sam utakmicu kada mi je žena povikala da se čuju pucnji s ulice. Prišao sam prozoru i tada se začuo još jedan rafal. Od straha smo se povukli u sobu s dvorišne strane kuće. Šta da vam kažem kako se osećam kada nam pucaju u samom centru sela“, navodi on.

Bratislav Gašić Horgoš migratni Foto:MUP Srbije

Njegov komšija, takođe uzenemiren, kaže da su meštani Horgoša prepušteni sami sebi.

„O prošle nedelje smo na sastanku mesne zajednice uputili molbu da u Horgoš dođe više policije i da bude u selu, ne samo kada se dogodi incident. Ali evo, moralo je da se zapuca, pa da dođu žandarmi i ministar“, kaže stariji gospodin.

Bratislav Gašić Horgoš migratni Foto:MUP Srbije

Inače, selo Horgoš pripada Kanjiži, u kojoj se nalazi najbliža policijska stanica. Sama Kanjiža pripada Kikindi, koja je od nje udaljena skoro stotinak kilometara.

BONUS VIDEO: Migranti na Horgošu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar