Foto: Privatna ahiva

Posle jezive tuče u Prijepolju, tokom vikenda, kada su ispred jednog noćnog kluba u ovom gradu brutalno pretučana dva mladića, braća stara 19 i 20 godina, koji se još uvek nalaze na bolničkom lečenju, povrede je zadobilo još nekoliko mladića. Među njima su Lazar (18), Andrija (17) ali i Dušan (18), sin predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića.

Osamnaestogodišnji Lazar je dobio udarac rukom u glavu od koga mu je zatvoreno oko ali i, kako nam je rekao, i udarce nogom u ruku i leđa, samo zato što je pokušao da zamoli da ne biju braću Pavlović. Oko je zatvoreno i njegovom sedamnaestogodišnjem drugu Andriji, koji je takođe zadobio udarac u glavu, u pokušaju da zaštiti druga.

Prijepolje, noćni klub Intermezzo Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Sin predsednika opštine, koji je takođe pokušao da razvadi one koji su učestvovali u tuču, kako saznajemo u prijepoljskoj bolnici, zadobio je udarac zatvorenom šakom u glavu, u predelu donje vilice sa desene strane lica. To nam je potvrdio i njegov otac, inače prvi čovek prijepoljske opštine.

„Razgovara o sam sa sinom, na snimku se vidi da je zadobio udarac, u pokušaju da ih razvadi. Nije mnogo povređen ali to treba da mu je nauk da se u buduće ne nađe u takvoj situaciji, da ne dozvoli da bude isprovociran i postane meta. Desilo se, ne ponovilo se, niko to ne opravdava. Sve i da je postojala neka krivica, ovakvo nedolično ponašanje ne oslikava pravu sliku o Prijepolju, našem stanovništvu i našem ponašanju. Ja sam zamolio da niko pravdu ne uzima u svoje ruke i ne pokušava da nešto izgladi, završi, sredi ili slično, jer to bi bilo ono najgore što bi moglo da se desi. Pravosudni organi rade svoj posao, institucije su dorasle ovom zadatku, reagovali su, ljudi se nalaze u pritvoru, istraga će pokazati ko je kriv i neka odgovara za svoje postupke i za sve što se desilo“, kazao je za Nova.rs predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Vladimir Babić Foto: Printscreen/YouTube/Televizija 5 Uzice

On dodaje da je važno da se sve što pre prevaziđe i da se Prijepoljci vrate normalnom životu. Slaže se sa konstataciom da se u Prijepolju inače dešavaju slični incidenti a navodi i činjenicu da Prijepolje, nažalost, već oko pola godine, nema načelnika Policijske uprave. Ipak veruje da će sve institucije raditi svoj posao.

„Mi očekujemo adekvatnu reakciju i tužilaštva i organa gonjenja u istražnom postupku. Posao svih institucija, kako u državi tako i u Prijepolju, je da zaštitimo svako dete, da kaznimo sva ponašanja koja nisu u skladu sa zakonodavstvom i da svako odgovara za svoje postupke.Važno je razumeti da niko ne zaslužuje da se prema njemu primenjuje taj obim sile i da se na taj način sa njim rešavaju problemi. Kako ja tako i svo stanovništvo Prijepolja osuđuje ovakvo ponašanje i smatramo da je to nedolično jer to nije za naš grad koji ne zaslužuje da u njemu postoje takvi događaji. Očekujemo da nadležni organi to spreče i da nikom više ne padnene na pamet da ovako reaguje“, zaključio je Babić.

Tuča ispred prijepoljskog noćnog klubu „Intermezzo“ dogodila se oko ponoći, subota na nedelju kada su brutalmo pretučena braća Pavlovići iz ovog grada, stari 19 i 20 godina. U tuči je, prema saopštenju policije povređeno pet lica. Pavlovići se i dalje nalaze na bolničkom lečenju a četiri lica, među kojima su vlasnik lokala, njegovi sinovi i još jedan muškarac, po predlogu tužioca i odluci suda, nalaze se u pritvoru u Užicu.

BONUS VIDEO: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar