Saborni hram Svete Trojice u Vranju; Foto: Grad Vranje

Iz sefa u kancelariji blagajne Eparhijskog doma u Vranju, nestalo je 5 miliona i 250 hiljada dinara u raznim apoenima, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, a na osnovu dosadašnjih saznanja Policijske uprave u ovom gradu.

Vranjska policija obavestila je Tužilaštvo da je NN lice ovaj novac oduzelo u periodu od 12. do 15. maja, odnosno od petka do ponedeljka, a da toliko nedostaje utvrđeno je na osnovu dostavljenih popisnih lista.

Prema poslednjim zvaničnim informacijama, do sada je izvršena kriminalističko-tehnička obrada lica mesta, naloženo je izuzimanje video zapisa sa sigurnosnih kamera Eparhije, dostavljanje pomenutih popisnih lista, izuzimanje i obrada bioloških tragova, kao i obavljanje razgovora sa zaposlenima u Eparhiji.

„Policija po nalogu tužilaštva preduzima operativne radnje na otkrivanju izvršioca krivičnog dela teška krađa iz čl.204.st.4.KZP“, rečeno je medijima iz OJT jutros.

Podsećamo, juče su iz Eparhije vranjske potvrdili pisanje medija o nestanku veće količine novca iz prostorija eparhijskog doma koji se nalazi u dvorištu Sabornog hrama Svete Trojice,  ali se do završetka istrage dalje neće oglašavati. Prema prvim saznanjima, nije bilo tragova obijanja i nasilnog upada.

VIDEO: Krađa identiteta bolesnih i novca za lečenje – kako je sprečiti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar