Telečka, ubistvo i samoubistvo FOTO Dragan Mujan

Tibor Balaž koji je u petak oko 21.30 u svojoj kući u selu Telečka kod Sombora ubio nevenčanu suprugu Anu Kalbok i ranije je imao problem sa policijom. Po rečima komšija koji su želeli da ostanu anonimni, njemu je pre desetak godina već oduzimano oružje, a bio je nasilan i prema svojoj prvoj supruzi.

Porodica Balaž, iz Telečke kod Sombora, makar njen član Tibor, ima dugu istoriju nasilja, otkrili su meštani portalu „Nova.rs“.

„Dolazila je policija, oduzela mu je automatsku pušku i dva pištolja ali koliko znamo zbog toga nije robijao. Policija je dolazila i jer je tukao i prvu ženu s kojom ima sina“, prepričavaju nam meštani.

Po njihovim rečima Tibor se nije mnogo družio sa Srbima, već isključivo sa svojim sunarodnicima. Nije čak ni u vojsku otišao – po jednima zato što je imao zdravstvenih problema psihičke prirode, a po drugima jer nije hteo da služi tadašnju Jugoslovensku narodnu armiju.

Mesto Telečka ubistvo i samoubistvo Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Viđala sam Anušku da dođe tu na nekoliko dana, a onda opet ode kod prvog muža sa kojim ima dve ćerke i sa koijm je delila kuću. Tibor je voleo da popije, a i te večeri kažu ljudi, da je bio u obližnjoj čardi i da su on i Ana te noći pili. U svakom slučaju, velika tragedija“, kaže komšinica Margit Fekete iz ulice u kojoj se dogodilo ubistvo i samoubistvo.

Mesto Telečka ubistvo i samoubistvo Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Stanovnici Telečke nemaju baš reči hvale ni za nesrećnu Anu.

„Malo je bila sa Tiborom, malo sa mužem, a imala je i nekog u Somboru. Iako su se svađali, ona mu se vraćala, a Tibor je bio nasilan i prek čovek. Ipak nismo očekivali da će se dogoditi to što se dogodilo“, kažu oni.

Podsetimo, zločin se dogodio u petak, nešto posle 21.00 sat kada je Tibor, iz pištolja za koji nije imao dozvolu upucao svoju nevenčanu suprugu, a zatim sebi ispalio jedan hitac u usta. Oružje kojim je počinjen zločin pronađeno je na licu mesta, pored tela supružnika. Pojedini beogradski mediji preneli su da je u trenutku pucnjave u kući bila i Tiborova nepokretna majka, koja nije mogla da spreči tragediju. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, u tom momentu bila u drugoj prostoriji.

Bonus video: Dvoje povređenih u pucnjavi u Kruševcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram