Darko Šarić i Radoje Zvicer Foto: S.S./ATAimages/MUP Srbije

Uhapšeni bezbednjak iz Crne Gore Petar Lazović u Skaj komunikaciji sa Radojem Zvicerom razgovara i o politici, pa tokom jedne seanse, šefu kavačkog kriminalnog klana u šiframa poručuje da biznismen Ranko Ubović samo za jedne izbore u toj zemlji “pukne po par miliona”, a na nagovor njegovog oca, sada penzionisanog policajca Zorana Lazovića.

“Tigar po par miliona za izbore pukne jer mu Z kaže, a ovaj Z gleda kao brata, znaš ti ovo sve”, jedna je od sijaset poruka koju je šefovima kavačkog klana, u leto 2020. godine, poslao policajac Lazović.

Tog 9. avgusta, na grupnom čatu sa šefom organizovane kriminalne grupe kavači Radojem Zvicerom i odbeglim policajcem Ljubom Milovićem, šalje na stotine poruka preko kriptovane Skaj ECC aplikacije, objavile su „Vijesti“.

Radoje Zvicer i Ljubo Milović Foto:detective-info.com.ua/Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Petar Lazović porukama objašnjava da je Tigar zapravo Ranko Ubović, vlasnik “Bemaksa”, a jasno proizilazi da je pod slovom “Z” njegov otac Zoran Lazović, čije fotografije iz službenih prostorija takođe deli na čatu… Stariji Lazović u to vreme je pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala.

“Pozdravlja te Tigar, sjedim sa njim”, šalje Petar Lazović 20. jula Darku Šariću, a potom objašnjava: “Ne, nego Tigar (Bemax)… Jes, mi ga između nas Tigar zovemo. To je brat pravi”…

U komunikaciji s kavčanima, on kritikuje očigledno tadašnjeg očevog kolegu iz službe – da finansijski ne doprinosi politici koju podržavaju…

“Brate, evo znaš i sam situaciju ođe. Ko ođe mimo Z i Tigra pomaže bilo koga, ko ođe daje osim njih! Jedini Z sa njegovima se ne folira i ne odriče drugova je li ga to koštalo jes! Jel mogao da ima kao Golub milone jes, ali Golub jedino djeci daje, nikom više banke! Jedino Z i Tigar. Tigar po par miliona za izbore pukne jer mu Z kaže, a ovaj Z gleda ka brata. Znaš ti ovo sve. Nije što je moj Z, ali to je tako, ljudi poput njega ste ti i Liam i više niko da ja znam! Ti si svakog kuma ispratio i pomogao i selo digao… i onda meni krivo jer ostali najveći kajmak kupe! Ako nije ovako!”, piše mlađi Lazović šefu kavačkog klana.

darko

Nadimak Liam na Skaj aplikaciji koristio je Darko Šarić.

Tokom prepiski sa kriminalcima iz kavačkog klana, on indirektno preti, proizilazi iz komunikacije, jednom biznismenu sa primorja…

Naglašava da tom hotelijeru neće pomoći ni Stari koji spava u njegovom objektu, ako se samo njima zameri.

“Žarko pi*ka jedna, kur*i se, jer mu Stari spava tamo. Pa neka nama pogriješi, pa ćeš vidjet što će mu Stari pomoći. Evo neka me ispravi ako sam slagao, ja se kunem u oba Zorana!!!”, šalje 9. avgusta 2020. godine aktivni policajac Zviceru i Miloviću.

„Jedini Z sa njegovima se ne folira i ne odriče drugova je li ga to koštalo jes! Jel mogao da ima kao Golub milone jes, ali Golub jedino djeci daje, nikom više banke”, žali se mlađi Lazović kavčanima pred izbore.

Nakon toga piše i da je Oficir – Ljubo Milović, svedok svih dešavanja: “Bez obzira je li na planinu ili nije. Fukarice i sad kad su uzeli lovu svako svoj put”, šalje Lazović.

Krajem jula, mlađi Lazović objašnjava da je sa ocem i da im je sa mora došao Corona, jer ga je “poslao Liam”.

“Jer sam rekao Liamu da mu kaže dosta je sunčanja ove godine nego da ide u PV oko izbora da pomogne”, piše Petar Lazović u grupi Miloviću i Zviceru 30. jula 2020. godine.

Posle Zvicerovog pitanja ko ima koronu, objašnjava da je to nadimak Duška Šarića.

“Fino je ime nađenuo, baš je pametan”, odgovara Zvicer.

Spiskovi sigurnih glasača „Lomiju“

Pet dana prije izbora u avgustu 2020. godine šef kavačkog klana Lazoviću i Miloviću šalje spisak sigurnih glasača u zatvoru i van njega. Milović predlaže da svi naprave spiskove i da “Zoran” to odnese “Lomiju”. Lomi u šatrovačkom govoru znači – Milo.

“Istraga – Mujović Radovan, Bulatović Dragiša, Stupar Vojin, Vujačić Vukan, Pejaković Žarko, Terzić Igor, Stanišić Vidoje, Đurđevac Aleksandar, Paović Mošo, Mirotić Peđa, Žmukić Jovan, Avdić Davor, Nedović Lazar, Goran Vukčević, Perović Đuro, P. Đ., Bulajić Miloš, Dragan Kontić, Pero Laličić, Pavlović Boško, Pavlović Ilija, Cicmil Đorđe, Drecun Nikola, Uroš Đurđevac, Mitar Marković. F paviljon – Zurovac Nemanja, Bešović Filip, Rakočević Goran, Mrdak Nenad, Marković Aleksandar, Pavićević Jovan. C paviljon – Radojica Zeković, Kljajević Željko”, piše na jednom spisku.

Na drugom je 18 imena i prezimena, pet članova porodice Radovana Mujovića, petoro Kankaraša, sa napomenom da nisu nikada glasali, kao i četiri člana porodice Davora Avdića i četvoro Backovića.

Za sve njih upisane su i adrese.

Odmah nakon što su u grupu stigli spiskovi, Milović odgovara:

“Spisak. Top”, a Zvicer daje pojašnjenje:

“Prvi spisak zatvor. Većina su domaćini u sobe i svaki od njih će povući ostale, familije itd. Drugi sve kontra bili do sad, spisak nije konačan”.

Milović tada konstatuje da nema Juniora (Petra Lazovića) da koordinira, a Zvicer konstatuje:

“Biće – razvlači nekoga”.

“Neka svi naprave spisak familija, porodica, drugova, prijatelja, poći ću ja sa Juniorom kod Zorana i reć šta imamo. Sve redom neka popišu. Jer bi svi bili kontra da ti kažeš. I’ma tu kijamet ljudi, i reće Zoran Lomiju”, piše Milović.

“Svaki će glasat što mu rečem”, odgovara mu Zvicer.

„Sve treba učiniti da odradimo izbore“

Dok izveštava vrhušku kavačkog klana o hapšenjima pripadnika organizovane kriminalne grupe škaljari, ili od njih prima instrukcije koga da “ulovi”, Lazović uredno, u grupi sa Milovićem i Lazovićem, ali i na čatu sa Darkom Šarićem, priča o izborima i pripremama za njih.

“Sve treba učiniti da odradimo izbore”, šalje Šariću 2. avgusta 2020. godine.

“I da ti ne bude ođe dešavanja. Za posle izbora ćemo se dogovoriti kako ćemo”, nastavlja Lazović.

On obaveštava Pljevljaka i da je dobio informacije da su u Crnu Goru ušle plaćene ubice – “za tatu ili Katu (Milivoja Katnića)”, a potom traži pomoć da Šarić to saopšti Zoranu Lazoviću, kako bi ozbiljnije shvatio.

Predmeti protiv Lazovića

Specijalno državno tužilaštvo tereti Lazovića da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Oni su početkom januara podigli optužnicu protiv njega, odbeglog policajca Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Petar Lazović sa klanom Belivuk
Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Prema navodima optužnice, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu kavčani.

Tokom iznošenja odbrane negirao je izvršenje krivičnih dela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

Komita kupuje kod Tigra 500 kvadrata

“Komita (Zvicer) sad kupuje kod Tigra (Ubović) u Master (Master kvart u Podgorici) 500 kvadrata, ja sam ih spojio. Tigar će mu napraviti cijenu”…

To je jedna od poruka koju Petar Lazović šalje Darku Šariću.

Kompanija “Bemax” izgradila je Master kvart u blizini nekadašnjeg Delta sitija, sadašnjeg “Big fashiona” u Podgorici…

Bonus video: Kuća Darka Šarića na Dedinju jutro nakon hapšenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar