Foto: Facebook

Suđenje Mihailu Maksimoviću, poznatom kao estradni makro, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu, a on je ranije priznao krivicu za krivično delu podvođenje. Maksimović je o svom "poslu" napisao čak i knjigu, gde je do detalja otkrio kako je funkcionisala šema podvođenja devojaka u Srbiji.

Maksimović je tokom boravka u zatvoru napisao knjigu o prostituciji i devojkama koje su za njega radile, ali ih je predstavljao pod lažnim imenima. Kako su mediji izveštavali ranije, najviše detalja u knjizi izneo je o izvesnoj „Jani“.

Pročitajte još:

„Malu Janu nisam hteo da primim da radi, jer je u tom momentu bila maloletna, ali kasnije, kada je ona ušla u Zadrugu, sam video da je ta devojka po temperamentu ni kasnije nije mogla da sarađuje sa mnom. Ta devojka je inače, vitka, bila je jako mlada kada je ušla u Zadrugu, inače plava je i imala je jako jako burne svađe sa svima i sa svojim partnerima tamo. Bila je dosta u žiži javnosti zbog tog svog ponašanja“, rekao je Maksimović.

Foto: Facebook

Maksimović je zbog knjige gostovao i na nacionalnim televizijima, što je zaprepastilo javnost u Srbiji, s obzirom na to da je reč o čoveku koji je i ranije bio osuđivan za podvođenje.

Maksimović je uhapšen u februaru 2019. godine na aerodromu „Nikola Tesla“, a kako su mediji tada navodili kod njega je pronađena sveska sa imenima devojaka koje su se navodno bavile prostitucijom, među kojima su bile poznate starlete i rijaliti učesnice.

Otkrivanje šeme podvođenja počelo je mesec dana pre hapšenja Maksimovića, i to nakon privođenja nekoliko devojaka u januaru 2020. godine, koje su se provodile u jednom hotelu sa turskim državljanima. One su tada osuđene prekršajno zbog prostitucije.

Foto:Shutterstock

Nekoliko nedelja kasnije, lisice na ruke stavljene su i Maksimoviću.

Prema optužnici, Maksimović i njegov brat Dušan Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Maksimović je optužen da je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

Pročitajte još:

Tokom suđenja je priznao da je posredovao u prostituciji ali je negirao da su devojke na to bile primorane, odbacujući optužbe za “trgovinu ljudima”, kojima se tereti da ih je primoravao da redovno idu na lekarske preglede, treniraju i idu na seanse kod lajfkouč trenera.

Foto:Shutterstock

Naime, mediji su ubrzo nakon njegovog hapšenja pisali da je on od devojaka tražio da idu na kurseve za lajfoučeve. One bi za to dobijale diplome, te bi u slučaju upada policije mogle da kažu da je reč o seansama.

Već osuđivan

Maksimović je od ranije poznat istražnim organima i u više navrata je doveđen u vezu sa prostitucijom.

Hapšen je i 2014. godine prilikom redovne kontrole u saobraćaju, a policija je tada utvrdila da se bavi organizovanjem elitne prostitucije. Kako je tada otkriceno, imao je sedam devojaka koje je podvodio, od kojih je pet uhapšeno.

VIDEO: Hapšenje pripadnika kriminalne grupe koja se bavila prostitucijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare