Optuženi Filip gavranović, Foto:Facebook

Suđenje staklorescu iz Resavske ulice Filipu Gavranoviću, koji se tereti za ubistvo pekara Nikole Ostojića novembra 2017. godine, nastavljeno je danas u Palati pravde saslušanjem veštaka. Takođe, na današnjem pretresu završilo se sa istražnim postupkom i zakazane su završne reči za 22. jul.

Današnje suđenje je održano, a tokom pretresa saslušani su veštaci. Saslušan je veštak psihijatar, koji naveo da je okrivljeni Gavranović u trenutku ubistva bio u stanju srednje alkoholisanosti, i da mu je uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno.

Veštak molekularne struke odgovarao je na pitanja odbrane tokom pretresa, koja se odnose na tragove krvi. On je izjašnjavao o tragovima pronađenim na čekiću i nožu, koji su pronađeni na mestu zločina, rekavši da je na njima pronađena krv ubijenog Ostojića.

Sledeci pretres u ovom postupku zakazan je za 22. jul, kada će biti pregledani snimci sa sigurnosnih kamera kafića, koji su tog dana posetili optuženi Gavranović i ubijeni Ostojić, nakon čega će biti iznete završne reči.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine. Njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Porodica ubijenog pekara najpre je policiji prijavila njegov nestanak, da bi se ubrzo otkrilo da je on zapravo ubijen. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Filipa Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i ceo slučaj prijavila policiji. Ubrzo je u staklorezačkoj radnji Gavranovića pronađen Ostojićev leš, nakon čega su osumnjičenom stavljene lisice ne ruke.

Pretpostavlja se da je motiv zločina dug koji je Gavranović imao prema ubijenog pekaru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar