U požaru koji je sinoć zahvatio starački dom u Malom Mokrom Lugu stradalo je dvoje ljudi, dok je nekoliko povređeno. Kako je za portal Nova ispričao čovek čiji je član porodice korisnik doma, najverovatniji je uzrok vatrene stihije laptop uređaj.

Naš sagovornik ističe da je jedan od korisnika doma rekao da su vatrogasci brzo stigli na lice mesta i da je to sprečilo veću tragediju.

“Više od godinu dana je korisnik doma i do sada nismo imali nikakvih problema. Prema nezvaničnim informacijama, neispravan laptop jednog korisnika doma se zapalio i izazvao požar”, kaže nam čovek.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako objašnjava, samo jedna soba je izgorela, a korisnici doma koji nisu povređeni i dalje su tu.

“Uslovi u domu smo stvarno odlični. Imaju socijalnog radnika unutra, zdravstvene radnike koji se brinu o ljudima. Imaju svoje vozilo za slučaj da treba hitan transport. Hrana je u redu i stvarno nemamo nikakvu zamerku”, objašnjava on.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako ističe, misli da nema nikakvih propusta što se tiče doma, da je greška bila u neispravnom uređaju koje je korisnik doma doneo.

Pročitajte još:

Sa druge strane, prema rečima komšija iz ulice, sve je bilo jako dramatično.

“Sinoć smo začuli sirene, videli smo mnogo policije. Ulica je bila blokirana od kamiona vatrogasnih”, rekla je komšinica.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, u požaru u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu stradale su dve osobe, dok je pet korisnika doma prevezeno na VMA od kojih su dve intubirane, potvrdila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

BONUS VIDEO: U požaru u staračkom domu stradale dve osobe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar