Miroslav Mika Aleksić dolazi na suđenje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Izjavom oštećene devojke I.V. u Višem sudu u Beogradu juče je održano suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole. Tokom iskaza jedne od oštećenih devojaka bivši fudbaler Dušan Savić i njegova supruga Marina Rajević Savić glasno su se smejali.

I.V. je odgovarajući na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića navela da nije ranije ispričala roditeljima šta je preživela, jer bi se oni potresli i krivili sebe što nisu primetili šta im se dešava sa ćerkom.

Devojka je ispričala da se nekoliko oštećenih devojka okupilo 20. decembra 2020. godine u kući Milene Radulović kada su odlučile da će prijaviti Aleksića, što su uradile 16. januara 2021. godine.

Rekla je da je tek tada ispričala roditeljima šta se sve desilo kod Aleksića u studiju.

Ponovila je da nije bila dovoljno hrabra da prijavi slučaj ranije, plašila se šta će ljudi da kažu, njeni roditelji, a rekla i da se tada plašila Aleksića.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Ošećena je rekla da je otišla na poslednji čas u studio kako bi se pozdravila sa prijateljima iz grupe, dodajući da je tada htela da kaže Aleksiću da više ne sme to da radi nijednoj devojci, što je uradio njoj.

I.V. tvrdi da joj je Aleksić često govorio da je „gluperda“ i „ti si ćero glupa“ zbog čega se svaki put kada bi je pozvao u kancelariju plašila, dodajući da je Aleksić pitao i za dečka, da li ga voli i o sličnim stvarima.

Ona je navela da je u periodu dok je bila seksualno zlostavljavljana često plakala i povraćala, ali u svoja četiri zida, dodajući da njeni prijatelji i porodica, kako tvrdi, nisu znali šta se dešava u školi glume.

Rekla je i da je nakon seksualnog uznemiravanja nastavila da ide u školu glume, potiskujući, kako je rekla, uznemiravanje i da je sebe ubeđivala da je Aleksić nikada ne bi povredio.

PROČITAJTE JOŠ

Jakovljević je pitao oštećenu da li je nekada na filmu videla kako izgleda silovanje, kao i da li je nju Aleksić šamarao, vezao, tukao, čupao i slično na šta je ona odgovorila da nije bila vezana, ali da je imala osećaj kao da ne može da ode, i dodala da nije Aleksića gledala kao silovatelja već da mu je verovala, jer je od devete godine išla kod njega na časove glume.

Tokom silovanja je, kako navodi, imala osećaj da je zarobljena i da nema mogućnost da pobegne, dodajući da se plašila godinama da priča o tome, kao i da je bilo stid i sramota svega što se desilo.

Oštećena I.V. će iskaz nastaviti 12. maja za kada je zakazano sledeće suđenje.

Tokom suđenja došlo je do rasprave između punomoćnika oštećenih Jugosava Tintora i Jakovljevića, zbog čega je sudija reagovao. Sudija je danas, kao i na prethodnom suđenju upozorio Jakovljevića da ne remeti više red i mir u sudnici, preteći da će ga isključiti iz postupka zbog vike u sudnici.

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Sramotno smejanje bračnog para Savić 

„Zlostavljana sam, mislim da sam silovana, dodirivao me je, on je bio profesor, iskoristio je moje poverenje. Imala sam tada 18 godina, nisam bila svesna onoga što mi se dešavalo, nisam znala kako da reagujem. Kada sam shvatila da sam silovana, osetila sam se posramljeno i poniženo. On za mene nije bio neki stranac, koji vas uhvati na ulici pa bežite, ja sam na njega gledala kao na oca“, rekla je devojka u svom iskazu.

Ove reči I. V., jedne od oštećenih u postupku protiv vlasnika škole glume „Stvar srca“ Miroslava Mike Aleksića, koja je nekoliko sati odgovarala na pitanja Aleksićevog branioca, izazvale su smeh u sudnici Višeg suda u Beogradu.

Naime, bračni par, bivši fudbaler Dule Savić i njegova supruga Marina Rajević Savić, glasno su se smejali dok je žrtva ovo govorila. Inače, bračni par na svakom suđenju pružaju podršku učitelju glume, optuženom za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko učenica.

Miroslav Mika Aleksić dolazi na suđenje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

I. V., jedna od učenica koja je zajedno sa glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić, 16. januara 2020. podnela krivičnu prijavu protiv Aleksića, odgovarajući na pitanja, objasnila je da je u školu išla od devete do osamnaeste godine, kao i da je pred kraj pohađanja, poslednjih sedam meseci trpela seskualno zlostavljanje.

– Svakodnevno sam plakala i povraćala sedam meseci u svoja četiri zida, kada mama i tata nisu bili tu. Kada izađem napolje, trudila sam se da se ponašam normalno, tada sam bila četvrti razred gimacije. Potiskivala sam to u sebi i nastavljala da dolazim u školu glume, dugo sam bila deo te zajednice, osećala sam pripadnost, pokušavala sam da ubedim sebe da me Mika sigurno ne bi povredio jer sam njemu verovala kao ocu – pričala je u sudnici I. V. drhtavim glasom.

BONUS VIDEO: U Palati pravde nastavljeno suđenje Miki Aleksiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare