Krađa kutije sa novcem Foto: Instagram/moj_beo_grad

Nepoznati muškarac ukrao je kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja novac za pomoći maloj Aleksandri Uzelac, u pekari u Prvomajskoj u Zemunu.

Mala Aleksandra Uzelac (2) je prevremeno rođena beba koja još ne sedi i ne hoda samostalno.

Zbog toga njeni roditelji s mukom prikupljaju novac za lečenje, a već drugi put se dešava da je kutija za prikupljanje novca za nju ukradena.

– Zvali su nas iz pekare u Prvomajskoj ulici u Zemunu da prijave da je neko ukrao kutiju. To je drugi put da nestaje kutija za Aleksandru. Pekara se nalazi na stajalištu i na snimcima se vidi da je muškarac vrebao i čekao pogodnu priliku da radnica bude okrenuta leđima – ispričala je za Telegraf Aleksandrina majka Tanja.

Tri meseca Aleksandra je provela u inkubatoru na Institutu za neonatologiju u Beogradu. Komplikacije na porođaju su kod Aleksandre izazvale teško krvarenje na mozgu koje je pokušano zaustaviti lumbalnom punkcijom, međutim došlo je do pogoršanja njenog stanja i proširenja komora i pritiska na mozak. Ugrađen joj je subkutani rezervoar, a ubrzo nakon toga i VP šant.

Aleksandra se lečila u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu. Prva dijagnoza koju je dobila jeste hidrocefalus, zatim disharmoničan razvoj. Dugo je bila na kiseoniku i borila se sa konvulzijama. Još ne sedi samostalno i ne hoda.

Aleksandra je bez obzira na sve jedna vesela i razdragana devojčica puna života. Da bi napredovala u lečenju, stala na svoje noge, uživala u igri sa svojom sestrom potrebni su joj svakodnevni fizikalni tretmani, lečenje u banjskim uslovima. Sredstva su joj potrebna i za logopedske i defektološke tretmane, transplantaciju matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Foto: Budi human

Pošaljite 1040  na 3030 da biste pomogli maloj Aleksandri.

BONUS VIDEO: Razgovor sa mamom Vanje Malović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar