Foto:Kosovo-Online; KoSSev

Sudsko saslušanje pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga A. K. osumnjičenog za ranjavanje srpskog dečaka i mladića u petak u Štrpcu završeno je danas. Saslušanje je bilo zatvoreno za medije, a sud je saopštio da će mediji biti obavešteni o odluci saopštenjem za javnost, prenela je prištinska "Koha ditore".

Navodi se da je tužilaštvo zatražilo meru zadržavanja za A.K.

Njegov advokat Naim Ferati tvrdi da je njegov klijent putovao u Brezovicu, kada je njegov automobil opkolila gomila ljudi koji su slavili, navodi Koha.

Ferati takođe tvrdi da je automobil njegovog klijenta napadnut štapovima i da je on u samoodbrani, osećajući se ugroženo, pucao iz pištolja u zemlju i u vazduh.

A. K. je osumnjičen da je 6. januara, na Badnji dan, pucao u srpskog dečaka i mladića u Gotovuši kod Štrpca i tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo u pokušaju.

Podsetimo, danas se više desetina građana okupilo u centru Štrpca u znak protesta zbog pucnjave na dečaka Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša Stojanovića (21) iz Štrpca, ali i premlaćivanja Stefana Tomića iz Kolkota. Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

Bonus video: Protest u Štrpcu